fbpx

Νίνης: «Πέρασα κάποιες δυσκολίες, δεν ήθελα να κοροϊδέψω τους διαιτητές»

Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου, Σωτήρης Νίνης, μίλησε στην εκπομπή Cover Page και στους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή με για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τη φάση που είπε από μόνος μου πως δεν υπάρχει πέναλτι δήλωσε: «Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοιο αντίκτυπο. Δεν το περίμενα εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που ήθελα ήταν να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι χωρίς να κοροϊδέψω τους διαιτητές και τους αντιπάλους».

Για κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Κάλο θα ήταν όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα μετά από κάποια χρονιά νομίζω πως το άφησα λίγο καλύτερο. Δυστυχώς επικεντρωνόμαστε πιο πολύ σε εξώ-αγωνιστικούς λογούς και όχι μέσα στο γήπεδο. Πολλές φόρες φωνάζουμε στους διαιτητές άλλα νομίζω πως αν έχουμε μια καλή συμπεριφορά θα είναι και εκείνοι καλύτεροι. Οι παράγοντες πρέπει να κάνουν πίσω και οι ποδοσφαιριστές να είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν το κρύβω πως μπορεί να μην έζησα πολλά χρονιά στο εξωτερικό όμως ήταν αρκετά για να μου αλλάξουν τη νοοτροπία. Όπου και αν πήγα προσπάθησα να μάθω πράγματα και νομίζω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το κάνουν αυτό. Θεωρώ πως είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να βάλουν μπροστά το κάλο του ποδοσφαίρου και όχι της ομάδας τους. Απορώ πραγματικά με τα γήπεδα στα οποία παίζουμε. Μπορεί να παίζουμε πολλούς αγώνες άλλα οι αγωνιστικοί χώροι είναι πολύ κακοί. Αν δεν αλλάξεις το προϊόν πως θα ανέβει. Στο εξωτερικό υπήρχε ένα πρόγραμμα. Νομίζω πως κάποιες λεπτομερείς είναι που κάνουν τη διάφορα».

Όσον αφορά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρονιά πέρασα κάποιες δυσκολίες και εξώ-αγωνιστικές και αγωνιστικές. Πέρσι ήμουν ένα χρόνο εκτός και ήταν δύσκολο να επιστρέψω. Σίγουρα κάποιες φόρες τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις. Έχω πολλή δίψα μέσα μου γι’ αυτό και δεν με ένοιαζε το μέρος. Θεωρώ πως η ομάδα του Βόλου αυτή τη στιγμή έχει πάρα πολύ κάλο κλίμα, έναν κάλο προπονητή και θα με βοηθήσει πολύ».

Για τον Σαββατιάτικο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό ανέφερε: «Μπήκα λίγο απότομα στο παιχνίδι και μου πείρε λίγα λεπτά να μπω στον ρυθμό του παιχνιδιού. Προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να μοιράσω την μπάλα. Αν με ρωτάτε δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί βάζω πολύ υψηλά στάνταρ στον εαυτό μου. Σε αυτό με βοήθησε και ο Παναθηναϊκός που είχα πάντα υψηλές απαιτήσεις. Η δίκη μου η απόδοση περνά σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ ότι μετά από 15 χρόνια εμπειρίας μπορώ να διαβάσω καλά το παιχνίδι και να προσαρμοστώ στις θέσεις του κέντρου. Δε σας κρύβω ότι μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα ποδιά μου και να φτιάχνω το παιχνίδι».

Όσον αφορά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ τόνισε πως: «Με εξέπληξε ευχάριστα ο Παναθηναϊκός. Έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Οι νεαροί μου έχουν κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση. Όλα τα παιδιά βοήθησαν πολύ χθες. Το θέμα όμως δεν είναι μια εικόνα και ένα ημίχρονο στο Καραΐσκάκη. Στο τέλος κρίνονται όλα και το που θα τερματίσει κάποιος».

Κλείνοντας για τον Τζόλη που διαπρέπει ανέφερε: «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με όσα κάνει αυτό το παιδί. Έχει πολύ ταλέντο, απίστευτα τελειώματα και είναι πολύ ώριμος για την ηλικία μου. Θα με συγχωρέσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, άλλα όσο πιο γρήγορα φύγει αυτό την Ελλάδα τόσο καλύτερα για αυτόν. Θέλοντας και μη βάζει μια πίεση από μόνο του σε αυτό το παιδί. Το μόνο που θα του έλεγα είναι βάλε και άλλα γκολ και άσε τους άλλους».