fbpx

Πως θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα χωρίς πρόστιμο

Έχουμε καταλάβει όλοι πλέον ότι φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε διαφορετικά με απαγόρευση κυκλοφορίας, με lockdown, με κορονοϊό, χωρίς κάλαντα και λιγοστούς φίλους και συγγενείς στο ρεβεγιόν.

Όλα όσα τα προηγούμενα χρόνια συνέθεταν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εικόνα, φέτος είναι απαγορευτικά σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της πανδημίας.

Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει αυτές τις μέρες:

 

Χωρίς κάλαντα από το πρωί

Τα παιδιά φέτος δεν ξεχύθηκαν στους δρόμους για να μας τραγουδήσουν τα κάλαντα όπως κάθε άλλη χρονιά κατόπιν απαγόρευσης

Εκκλησίες και Λειτουργία

Όσοι θέλουν την ημέρα των Χριστουγέννων να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς

bloka

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι

Όσοι λοιπόν θέλουν να ταξιδέψουν προς την επαρχία και έχουν μαζί τους όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για το ταξίδι, τότε όλα βαίνουν καλώς.

Μετακίνηση προς Ρεβεγιόν

Όσοι αναμένεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων για να γιορτάσουν τότε πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 βάζοντας κατ’ εξαίρεση τον αριθμό 6. Προσοχή, το ίδιο μήνυμα θα πρέπει να σταλεί και κατά την επιστροφή τους.

Αριθμός επιβατών στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν έως 4 άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – το οποίο δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο. Αν ο συνεπιβάτης είναι φιλικό πρόσωπο τότε ισχύει ότι προβλεπόταν και πριν, δηλαδή 1 άτομο πλέον του οδηγού με χρήση μάσκας και για τους δυο.

Αριθμός ατόμων στο Ρεβεγιόν

Στο τραπέζι του ρεβεγιόν μπορούν να καθίσουν μέχρι 9 άτομα και από 2 μόνο οικογένειες, με ισχυρή σύσταση τα άτομα αυτά να είναι τα ίδια και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας μια κλειστή, κοινωνική, φούσκα.

Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται πως θα μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε ένα σπίτι, τότε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία θα γίνονται έφοδοι και θα κινείται η διαδικασία των προστίμων αλλά και του αυτόφωρου στους παραβάτες σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου.

Το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, αν η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας

xristougenna koronoios metra kinisi athina

Σύσταση να επιστρέψουν όλοι από το Ρεβεγιόν πριν βραδιάσει, έχοντας στο μυαλό την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει 22.00-05.00. Μάλιστα σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τους ειδικούς προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές ακόμα και αν αυτό φέρει ατελείωτο μποτιλιάρισμα.

Μπορεί όλοι αυτοί οι περιορισμοί να μην μας αφήνουν να γιορτάσουμε ξέγνοιαστα τις γιορτές όπως άλλες χρονιές, βοηθούν όμως στο να είμαστε όλοι πάλι εκεί, όταν αυτές τελειώσουν.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με προσοχή

 

Πηγή: Dikaiologitik.gr