fbpx

Γιατί δεν πρέπει να γκρινιάζεις όταν βλέπει ποδόσφαιρο

Άντρες και ποδόσφαιρο, είναι από τα λίγα πράγματα στην ζωή που βγάζουν νόημα χωρίς εξηγήσεις. Οι άντρες έχουν συναισθηματικό δέσιμο με το δημοφιλές σπορ, γιατί το καταλαβαίνουν απόλυτα και έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν για την ομάδα που υποστηρίζουν. Όλοι οι άντρες εύχονται οι κοπέλες τους να καταλάβαιναν γιατί βλέπουν τόσο σοβαρά το ποδόσφαιρο. Γιατί ένα πέναλτι τους τρελαίνει; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, απλά ξέρουν ότι λατρεύουν να παρακολουθούν ακόμα και τους αγώνες της αντίπαλης ομάδας.

Το ποδόσφαιρο τους συγκινεί

Ενώ δεν κλαίνε όπως εμείς με το παραμικρό, ακόμα και οι επαγγελματίες αθλητές του ποδοσφαίρου αλλά και οι οπαδοί θα κλάψουν από χαρά αν νικήσει ή από λύπη αν χάσει η ομάδα τους. Γιατί όμως να είναι κάποιος συναισθηματικός με κάτι που απλώς το θεωρεί παιχνίδι; Εμείς γιατί κλαίμε με μία ταινία όπως παράδειγμα το «Titanic»; Μία ταινία είναι σε τελική ανάλυση, όχι κάτι σημαντικό. Το ίδιο είναι και το ποδόσφαιρο για τους άντρες, ένα παιχνίδι που τους προσφέρει συγκινήσεις και κάποιες φορές, μας κλέβει την παράσταση… Κι αν δεν πείστηκες από το παράδειγμα με την ταινία, υπάρχει παράδειγμα ακόμα πιο ισχυρό…σήριαλ. Το ποδόσφαιρο είναι το σήριαλ που παρακολουθούν ανελλιπώς οι άντρες. Δεν έχει πάντα αίσιο τέλος, αλλά έχει έναν ήρωα κι έναν κακό. Έχει πλοκή που αλλάζει συνεχώς και γι’ αυτό κάθε αγώνας είναι ένα νέο επεισόδιο, κάθε εβδομάδα. Οι καιροί όμως, έχουν αλλάξει και πλέον όσο φυσιολογικό και συνηθισμένο είναι να βλέπει ένας άνδρας μπάλα, τόσο είναι και για μια γυναίκα. Και ναι, και οι γυναίκες μπορούν να δουν μπάλα και να την καταλάβουν εξίσου καλά, αφού ποδόσφαιρο και γυναίκες δεν είναι δύο πράγματα αντίθετα πλέον. Κι αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα να δεις ποδόσφαιρο και είσαι γυναίκα, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς, γιατί το άθλημα αυτό σου προσφέρει πολλά που δεν έχεις φανταστεί. Γιατί, λοιπόν, να δεις ποδόσφαιρο ακόμα κι αν είσαι γυναίκα;

Κάνει καλό στη σχέση σου

Do You Watch Football On Thanksgiving? | HuffPost

Τη στιγμή που εσύ γκρινιάζεις γιατί δεν βγαίνετε για μια βόλτα ή για ένα ποτό και καθόσαστε μέσα για να δει ο σύντροφός σου, όλους τους αγώνες του Σαββάτου ή τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δε θα ήταν καλύτερα να κάτσεις μαζί του να τα δεις και να του κάνεις παρέα; Σκέψου πόσο καλύτερη θα ήταν η σχέση σας αν δεν τον ενοχλούσες κάθε τρεις και λίγο την ώρα που βλέπει αγώνα και αν κατανοούσες το γεγονός ότι αν πάει παράταση το παιχνίδι εννοείται πως θα το δει. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να κάθεστε μαζί στον καναπέ και να βλέπατε τον αγώνα, να τρώγατε πίτσες και να σχολιάζατε το ματς. Σίγουρα, αν γινόταν αυτό, θα τον έκανες πολύ χαρούμενο.

Συναίσθημα

Tears of joy as Napoli reignite Serie A title race with last-gasp win at Juventus

Και αυτός εδώ είναι ο βασικός λόγος που όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου αγαπούν αυτό το άθλημα. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το ποδόσφαιρο, δεν σου τα δημιουργεί κανένα άλλο άθλημα. Η αγωνία που έχεις τη στιγμή που ο παίκτης ετοιμάζεται να βαρέσει το πέναλτι ή την ώρα που η μπάλα βρίσκει δοκάρι είναι ανεπανάληπτη. Χιλιάδες απίστευτα συναισθήματα, χαράς και λύπης, μπορούν να σου δημιουργηθούν στο λεπτό.

Ταξίδια

Ποδόσφαιρο και γυναίκες: 5 λόγοι που το ποδόσφαιρο σου κάνει καλό

Μάλλον αυτό με τα ταξίδια θα σου αρέσει περισσότερο από τα υπόλοιπα, κι όχι άδικα. Αν βλέπεις ποδόσφαιρο και στηρίζεις μια ομάδα δε θα πας να την δεις στο γήπεδο; Και τι; Μόνο στους εντός έδρας αγώνες θα πας; Δε θα πας και καμιά εκδρομή; Το ποδόσφαιρο συνδυάζει καταπληκτικά τους αγώνες με τα ταξίδια. Και φυσικά εκεί που θα πας, δεν θα πας μόνο για τον αγώνα, αλλά και για ψώνια φυσικά. Τι άλλο θες;

Γι’ αυτό κορίτσια την επόμενη φορά που το αγόρι σας θα θέλει να δει έναν αγώνα μην του γκρινιάξετε. Τι θα έλεγες σήμερα το βράδυ να δεις έναν αγώνα μαζί του; Την αναμέτρηση από το καμπιονάτο της Μίλαν κόντρα στην Τορίνο (21:45), δεν λέει να την χάσεις!