fbpx

Γκαντής: «Θα διεξαχθούν κανονικά το πρωτάθλημα-κύπελλο Χάντμπολ»

Η πανδημία που διανύουμε εδώ και αρκετό καιρό πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, που είναι και το πιο σημαντικό, έχει δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό τις προπονήσεις τους επομένως δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Το τελευταία διάστημα στην χώρα υπάρχει κάπως μια κινητοποίηση  για τους ερασιτέχνες αθλητές καθώς ξεκίνησαν μπάσκετ και βόλεϊ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Γκαντής με δηλώσεις του υπογράμμισε πως πιστεύει, ότι μπορούν να διεξαχθούν κανονικά το  πρωτάθλημα και το κύπελλο  Χάντμπολ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα;

«Είναι βαθιά πεποίθηση μου ότι θα γίνουν τα Πρωταθλήματα. Όλες οι ενέργειες της ΟΧΕ και των σωματείων μετά την απόφαση της Πολιτείας να ανοίξει τα γήπεδα για το χάντμπολ είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι αισιόδοξος . Είναι όρος επιβίωσης για το άθλημά μας οι αγώνες, ο λόγος για τον οποίο υπάρχουμε. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη ή μάλλον η άλλη σκέψη, είναι ‘’αποχωρώ από τον αθλητισμό’’. Είναι μονόδρομος αυτή η στρατηγική.

Άνευ όρων, λοιπόν, επιστροφή στα γήπεδα, γιατί όλοι είμαστε ερασιτέχνες. Τα Πρωταθλήματα πρέπει να γίνουν. Η ΟΧΕ είναι αδιανόητο να έχει προγραμματισμό, για να μην γίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τα Πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, για τα οποία με βάση την εμπειρία της περασμένης σεζόν, η Πολιτεία όποιες αποφάσεις παίρνει για άνοιγμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων, τις παίρνει και για τα υπόλοιπα Πρωταθλήματα. Σταδιακά ανοίγουν τα Πρωταθλήματα και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν και οι παρακάτω κατηγορίες. Βεβαίως, άλλοι είναι οι αρμόδιοι και άλλα τα κριτήρια που χρησιμοποιούν, υγειονομικά και όχι αθλητικά. Ευτυχώς που προτείνει ο ΕΟΔΥ και έτσι δεν υπάρχει  περίπτωση αμφισβήτησης ή μεροληψίας».

-Κύπελλο θα διοργανωθεί;

«Και για το Κύπελλο ισχύει το ίδιο. Είμαστε τυχεροί που δεν έχει αρχίσει ο θεσμός και έτσι μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν στη νέα προκήρυξη και έτσι θα παίξουμε Κύπελλο Ελλάδας με ομάδες της Α1. Αυτή είναι η πρόθεσή μας».

«Προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει νέα προκήρυξη, θα δουλέψουμε με την ισχύουσα»

-Θα προχωρήσετε με νέα προκήρυξη;

«Προς το παρόν, δεν μπορεί να υπάρξει νέα προκήρυξη και θα δουλέψουμε με την ισχύουσα. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο, έχουμε την δυνατότητα να τελειώσουμε τα Πρωταθλήματα και αυτό μας το επιτρέπει το σύστημα. Αυτό που θα δούμε, όταν θα έχουμε ημερομηνία να παίξουμε, είναι αν θα παίξουμε κανονικά ή αν θα χρειαστεί να μπουν και Τετάρτες, τουλάχιστον για το κλείσιμο του δεύτερου γύρου των ομίλων. Όταν θα έλθει η δεύτερη φάση, θα δούμε. Για να αλλάξουμε προκήρυξη, πρέπει να μας το επιτρέπει ο νόμος. Αν μας το επιτρέψει ο νόμος και το απαιτήσουν οι συνθήκες, θα το κάνουμε».

-Θα πέφτουν ομάδες;

«Ζήτημα της προκήρυξης είναι αυτό. Δεν είναι θέμα, ώστε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά η δική μου θέση απέναντι στις ομάδες, που αυτή τη στιγμή συνεισφέρουν στην επιβίωση του αθλήματος, είναι ότι θα έχουν την εκτίμηση και τον σεβασμό μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται».

Πότε θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα;

«Όπως γνωρίζετε, η αρμοδιότητα για τον ορισμό της ημερομηνίας επανέναρξης ανήκει στον ΕΟΔΥ και ορίζεται με νόμο. Εμείς, ως ημερομηνία επανέναρξης, θα προτείνουμε στην Επιτροπή των γιατρών περίπου στα μέσα του επόμενου μήνα, πιθανόν 13-14 Φεβρουαρίου. Οι πιο πολλές ομάδες θα ξεκινήσουν προπονήσεις αυτές τις ημέρες. Θα έχουμε καλύτερη και ακριβέστερη εικόνα μόλις μπουν όλες οι ομάδες στο γήπεδο».

«Νομίζω πως θα προλάβουμε να τελειώσουν όλα τα Πρωταθλήματα»

-Θα προλάβετε να τελειώσουν τα Πρωταθλήματα;

«Θεωρώ ότι η πρόβλεψη της Ομοσπονδίας, από την αρχή της σεζόν, για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των Πρωταθλημάτων, είναι σωτήρια για το άθλημα, όπως εξελίσσεται η πανδημία. Νομίζω ότι θα τα προλάβουμε όλα. Το ίδιο και με τα αναπτυξιακά, που συνδέονται με την λειτουργία των σχολείων. Εφόσον ανοίξουν αυτά, θα μπουν προοδευτικά και οι ομάδες σε λειτουργία και στις υποδομές. Είναι αλληλένδετη η λειτουργία της εκπαιδευτικής δομής με τον σωματειακό αθλητισμό, άρα και με τα αναπτυξιακά».

-Τα Πρωταθλήματα μπορεί να μην ολοκληρωθούν;

«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, αυτό ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Τα χρονικά περιθώρια προσφέρουν σχετική ευελιξία, επαρκούν, το έχουμε προβλέψει. Ό, τι χειρότερο θα είναι και για αθλητές και για ομάδες, να ξεκινήσουν και να σταματήσουν. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάθουμε ζημια».