fbpx

Νίκη που πρέπει να έχει και συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ριζούπολη και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με αρκετές απουσίες και πάλι οι πράσινοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετική ομάδα, η οποία προερχόταν και από σπουδαίο αποτέλεσμα εκτός έδρας. Ο φετινός Απόλλων είναι ένα σύνολο με αρκετή ποιότητα, που παράγει φάσεις, βγάζει γκολ και σίγουρα δεν μπορεί να υποτιμηθεί από κανέναν πόσο μάλλον από τον τωρινό Παναθηναϊκό των λίγων λύσεων και των πολλών προβλημάτων.

Ο Λαζλο Μπόλονι κατέβασε μια ενδεκάδα με νέα παιδιά και προσπάθησε να καλύψει τις σημαντικές απουσίες της ομάδας του με εσωτερικές μετακινήσεις παικτών. Χωρίς να εντυπωσιάσει το τριφύλλι μπήκε μπροστά στο σκορ με τέρμα του εορτάζοντος Φώτη Ιωαννίδη, μετά από λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και κάπως έτσι το πλάνο του Ρουμανου τεχνικού προσαρμόστηκε περισσότερο στην διαχείριση του αποτελέσματος και λιγότερο στο πως οι πράσινοι θα έβγαζαν και άλλες φάσεις ή γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν πολύ νωρις, μόλις στο 51′ λεπτό, με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζαγαριτη και μοιραία η ομάδα του Μπόλονι επικεντρώθηκε στα αμυντικά της καθήκοντα. Τα κατάφερε, με βοήθεια και της τεχνολογίας είναι αλήθεια, πήρε το τρίποντο και τώρα περιμένει αφενός να συνεχίσει νικηφόρα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Λάρισα στην Λεωφόρο και αφετέρου να χάσουν και άλλους βαθμούς οι ομάδες που προηγούνται στην βαθμολογία, για την ΑΕΚ και τον Άρη ο λόγος.
Από την εμφάνιση δεν νομίζω να μπορεί κανεις να κρατήσει κάτι. Η παρουσία όμως στην βασική ενδεκάδα ταυτόχρονα τόσων πολλών νεαρών παικτών αποτελεί, αν μη τι άλλο, ένα εξαιρετικό γεγονός. Αθανασακοπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαριτης, Ιωαννίδης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, μαζί με τον Χατζηγιοβάννη, δίνοντας στο τριφύλλι μια εικόνα γεμάτη ελπίδα και προσμονή για καλύτερες μέρες. Δεν ξέρω που θα φθάσουν τα συγκεκριμένα παιδιά και σαφώς αναγνωρίζω ότι η ιστορία αυτή εν πολλοίς οφείλεται και στην οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών, όμως, αποδεικνύει ότι η δουλειά στις Ακαδημίες του Συλλόγου συνεχίζεται με την ίδια ποιότητα και ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει από τους υπόλοιπους μεγάλους της χώρας, ο σημαντικότερος αιμοδότης της εθνικής μας ομάδας.
Σε μια ακόμα χρονιά που το τριφύλλι κινείται μακριά από τα στάνταρ που επιβάλλει η ιστορία του, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσει σε αυτά τα νέα παιδιά και να καταλάβει επιτέλους η διοίκηση της ομάδας ότι με κινήσεις νεοπλουτισμού δεν πας μπροστά. Από την στιγμή που δεν μπορείς να φέρεις παίκτες εγνωσμενης αξίας, επενδύεις στα νιάτα σου και αποκτάς ξένους αξιόλογους δεύτερης έστω ταχύτητας. Δεν γεμίζεις το ροστερ με λυσεις μέτριες και συμβόλαια τα χρήματα των οποίων θα μπορούσες να τα διαθέσεις πολύ πιο έξυπνα. Θωρακίζεις με νέα συμβόλαια τα παιδιά αυτά και δείχνεις σε όλους τους νέους καλούς Έλληνες παίκτες ότι αποτελεί ο Παναθηναϊκός την ιδανική για αυτούς περίπτωση. Δεν χρειάζονται πάντα μόνο τα χρήματα. Κάποιες φορές αρκει και ένα καλό πλάνο. Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που οι διαφορές μπορεί να γίνουν μεγάλες αλλά δύσκολα χαώδεις.