fbpx

Μπουντούρης: «Ο Κάτας που γνώρισα»

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Νίκος Μπουντούρης, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μίλησε στην εκπομπή Cover Page και στους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τον Όντετ Κάτας.

Για τον Όντετ Κάτας που αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Πολύ κάλο παιδί, πολύ κάλος συμπαίκτης και αρκετά ήρεμος. Ίσως από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισραηλινού μπάσκετ. Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και μετά τον πήρε η κατιούσα. Τώρα είναι προπονητής και αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ. Έχει ήρεμο χαρακτήρα και αυτό είναι που τον χαρακτηρίζει. Απομένει να δούμε στην πράξη αν και εφόσον είναι ο προπονητής για τον ΠΑΟ. Σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Γιώργο Βόβορα που του δόθηκε η ευκαιρία. Σίγουρα δεν είναι extreme μετά τον Βόβορα. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι στις τέσσερις γραμμές άλλα και έξω. Ο προπονητής πρέπει να είναι μαέστρος της ομάδας. Με ενδιαφέρει οι ελληνικές ομάδες να είναι καλές. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟ δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Εγώ είχα τη ευλογία να συνεργαστώ με 40 προπονητές. Σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο Ομπράντοβιτς. Και όταν η ομάδα είναι σε κρίση είναι λογικό τα μυαλό να πηγαίνει στον απόλυτο. Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να γυρίσει σελίδα όποτε θεωρώ ότι αν έρθει ο Κάτας. Η κουλτούρα των ισραηλινών είναι πιο αμερικάνικη και η διαχείριση των παικτών σε σχέση με αυτή του Ομπράντοβιτς είναι διαφορετική. Το θέμα δεν είναι να προσπαθήσει κάποιος να αντιγράψει έναν προπονητή άλλα να δώσει τα δικά του στοιχεία. Αυθαίρετα μπορώ να εκφράσω άποψη καθώς δεν είμαι κοντά. Εννοείται ότι στην καθημερινότητα έχεις να διαχειριστές διάφορα πράγματα. Θεωρώ λοιπόν ότι ο ΠΑΟ φέτος που κάνει μια νέα προσπάθεια με νέους παίκτες και όχι όπως τους παλιούς και είναι λογικό να έχει up and down. Έχει να κάνει περισσότερο με τη διαχείριση του προπονητή. Όταν πας πχ να παίξεις με το Λαύριο πρέπει να υπάρχει ένας εξτρά στόχος πέρα από τη νίκη και αυτός ο στόχος έρχεται από τον προπονητή. Πρέπει δηλαδή να φοβάται πως θα τον κρίνει και ο δικός του προπονητή».

Για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Σίγουρα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Βλέπουμε και άλλους προπονητές όπως της Ζαλγκίρις που δεν ήταν σε ομάδα Ευρωλίγκας. Αυτό είναι μια διαχείριση που δεν έχει να κάνει με την αυστηρότητα άλλα ούτε με τη φιλία. Ο παίκτης δεν πρέπει μόνο να σε αγαπάει άλλα και να σε εμπιστεύεται. Το μπάσκετ είναι άθλημα γραμμών αν βγεις έξω είσαι out. Νομίζω ότι όλα αυτά οδηγούν μια ομάδα να είναι πετυχημένη».

Για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ ανέφερε: «Υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται όπως λέμε με τις ερασιτεχνικές ομάδες. Είναι πολλές οι οικογένειες που ζουν από αυτό. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι αν ο αθλητισμός είναι κάτι που θα βοηθήσει τη δημοσιά υγεία. Ο αθλητισμός λοιπόν είναι υγεία. Εγώ που ασχολούμαι και με παιδιά παρατήρησα πως όταν γυρίσανε οι παίκτες μου ήταν σε αδράνεια. Τους έλεγα πράγματα που ενώ τα καταλαβαίνανε πριν την καραντίνα μετά από αυτήν παίρνανε τα 6/10. Το θέμα είναι να κάνουμε συνεχεία προτάσεις και να βρίσκουμε λύσεις. Πρέπει να υπάρχουν κάποια δεδομένα και να μπαίνει ένα σχέδιο και ένα πλάνο. Πρέπει να δίνεις ένα στόχο στα παιδιά και στους επαγγελματίες. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λόγω αναγνωσιμότητας μπορούν να περάσουν διάφορα πράγματα όπως έκανα και εγώ. Και να έρθουν σε συνεννόηση με τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαυρωτά».