fbpx

Όταν οι ιδιοκτήτες των ομάδων «αστράφτουν και βροντάνε» στους παίκτες…

Αυτός ήταν εξάψαλμος! Εις διπλούν. Πρώτα τους τα… έψαλλε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ιβάν Σαββίδης και στη συνέχεια τους τα… έψαλλαν οι οπαδοί που πήγαν και τους βρήκαν στο προπονητικό κέντρο. Τα «άστραψε και βρόντηξε» ο Ιβάν Σαββίδης δεν μου λένε και πολλά πράγματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες αστράφτουν και βροντάνε όταν η ομάδα δεν φέρνει αποτελέσματα αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Και για τον Μελισσανίδη έχουν ακουστεί… αστραπές και βροντές όταν πάει στα Σπάτα αλλά αυτό δεν έκανε τον Τσιγκρίνσκι πιο γρήγορο ούτε τον Ολιβέιρα πιο αποτελεσματικό.

Ότι στηρίζει απόλυτα τον Πάμπλο Γκαρσία, μάλιστα. Είναι άξιο σχολιασμού. Κι εδώ ο κ. Σαββίδης κάνει το αυτονόητο. Δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του σε έναν προπονητή επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ατρόμητο. Για ορισμένα πράγματα δεν γίνεται να φταίει ένας προπονητής που κάθεται στον πάγκο σκάρτους δυο μήνες. Η αδυναμία του Γκαρσία να καταλήξει σε ένα κορμό είναι πρόβλημα όπως και η τάση που έχει να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με τα τελειώματα των φάσεων. Το παιχνίδι στο Περιστέρι θα είχε κριθεί υπέρ του ΠΑΟΚ αν ο Σφιντέρσκι ήταν εύστοχος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Φωνάζει το πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Κρμέντσικ είναι σε θέση να το λύσει τότε η πορεία του ΠΑΟΚ στο εξής θα εξομαλυνθεί. Δεν είναι τόσο πλούσιο το βιογραφικό του Τσέχου ώστε να δίνει εγγυήσεις. Προστίθεται όμως μια λύση. Και του Ουάρντα είναι τέτοια.

Αυτό που θα πρέπει να σταθμίσουν στον ΠΑΟΚ είναι τι ακριβώς πάνε να κάνουν. Εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι διεκδικητές του πρωταθλήματος ή θεωρούν ότι φτιάχνουν μια ομάδα από την αρχή ώστε να πάνε για πρωτάθλημα τη νέα χρονιά. Και τα δυο μαζί είναι δύσκολο να γίνουν. Φορτώνουν με αχρείαστο άγχος και τους παίκτες και τον προπονητή. Οι δέκα βαθμοί για τα ελληνικά δεδομένα είναι μεγάλη διαφορά ακόμα και στην προκειμένη περίπτωση που ακολουθούν πλέι οφ.

Ο Γκαρσία ίσως χρειαζόταν να έχει διαθέσιμη αυτή τη διευκρίνηση από τον Ιβάν Σαββίδη. Τον στηρίζει για να του πάρει φέτος το πρωτάθλημα ή τον στηρίζει για να του φτιάξει μια νέα ομάδα. Στον ΠΑΟΚ με την πίεση που ασκεί ο κόσμος έχουν δυσκολία να αποφασίσουν τι θέλουν ακριβώς. Κι ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία να το ανακοινώσουν στον κόσμος τους. Ψύχραιμα αντικρίζοντας τα πράγματα πάμε για μεγάλη μάχη Δικεφάλων. Μάχη που δεν θα γίνει για την πρώτη θέση αλλά για την δεύτερη. Σταθείτε λίγο. Για την δεύτερη ή για την τρίτη;

Ο Άρης δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους κάνει χώρο. Αγωνιστικά δίνει την εντύπωση ότι θα το πάει ως το τέλος. Και θα το πάει όχι για να μην τον προλάβουν οι Δικέφαλοι αλλά για να καταδιώξει τον Ολυμπιακό. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχοντας διαφορά μόλις έναν βαθμό ο ένας από την άλλη, έχουν μπροστά τους ένα βουνό. Κι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα ενδότερα των δυο ομάδων.

Στην Αθήνα οι οπαδοί πήγαν στο υπό ανέγερση νέο γήπεδο και τα έβαλαν ανοικτά με τον Δημήτρη Μελισανίδη χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις. Προσβλητικές για τον άνθρωπο που τους οδήγησε στην κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια και ετοιμάζεται να τους παραδώσει το γήπεδο των ονείρων τους. Κι όμως μια χρονιά (ακόμα) εκτός πρωταθλητισμού βάρυνε πολύ στη συνείδηση των κιτρινόμαυρων οπαδών.

Στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί εξαίρεσαν από τις βαριές κουβέντες τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία και τον ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη. Τα έβαλαν όμως με τους παίκτες και τον τεχνικό διευθυντή. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ξέφυγε της σφοδρής κριτικής και ο μεγαλομέτοχος. Και στις δυο ομάδες το κλίμα είναι βαρύ και δύσκολα διαχειρίσιμο.

Ο κόσμος πικραμένος και σε σημαντικό βαθμό αγανακτισμένος. Με τέτοια ατμόσφαιρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ισορροπίες και να ξεκινήσει κάτι καλό. Δικέφαλοι με τσακισμένα φτερά που αφού δήλωσαν στην αρχή της χρονιάς την πρόθεσή τους να πετάξουν ψηλότερα από τους άλλους βρίσκονται τώρα να γλύφουν τις ανοικτές πληγές τους χωρίς να πείθουν ότι μπορούν να το καταφέρουν. Κι είναι ευτύχημα στην προκειμένη περίπτωση που δεν υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες γιατί η γιούχα θα πήγαινε σύννεφο και τα παρατράγουδα θα ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Εδώ που έχουν φτάσει οι Δικέφαλοι χρειάζονται καθαρές εξηγήσεις απέναντι στους οπαδούς τους. Χρειάζεται και ξεκάθαρο πλάνο. Πολύ φοβάμαι ότι τίποτα από τα δυο δεν υπάρχει…