fbpx

Βλάχος: «Είμαστε από τα φαβορί στο προ-ολυμπιακό τουρνουά»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής πόλο της ομάδας του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στην εκπομπή Overlap και στους Σωτήρης Κωστάβαρα και Στέφανο Αβραμίδη με αφορμή την πρόκριση της εθνική ομάδας στην τελική φάση του World League.

Για την διεξαγωγή της διοργάνωσης ανέφερε:

«Περιμέναμε με πάρα πολύ αγωνιά από πέρυσι που αναβλήθηκε. Τώρα είμαστε πολύ κοντά, προετοιμαζόμαστε καιρό όσο μπορούμε αν λάβουμε υπόψιν και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το τουρνουά είναι το αποτέλεσμα και η εμφάνιση».

Για τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Ισπανία δήλωσε:

«Την Ισπανία μέχρι το 2018 την κερδίζαμε πάντα. Έκανε και μια προσθήκη και άλλαξε και εκεί εκτοξεύθηκε. Από το 2018 μέχρι τώρα δεν την είχαμε ξανακερδίσει. Όπως είναι τα πράγματα τώρα η Ισπανία και το Μαυροβούνιο ήταν τα φαβορί γι’ αυτό και με αυτά τα αποτελέσματα καθιερώσαμε στο μυαλό μας πως δεν υπάρχουν καλύτεροι από εμάς. Δεν ήξερα μετά από δέκα μήνες πως θα είναι τα παιδιά. Αυτό που είδα είναι πως τα παιδιά είναι πολύfocus,συσπειρωμένοι και εκατό τοις εκατό στον στόχο τους. Οι βάσεις υπάρχουν».

Για το γεγονός πως η Ελλάδα έχει καλή παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα τόνισε:

«Έχουμε μια πολύ καλή παράδοση σαν χώρα. Το άθλημα αυτό μας πηγαίνει. Αν και δεν είναι διαδεδομένο. Οι υποδομές του πόλο είναι άθλιεςχειρότερες από κάθε άλλου αθλήματος. Θα το επισημαίνουμεσυνέχεια και με αυτές τις συνθήκες θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Όσον αφορά το ότι τα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών κατηγοριών δεν ξεκίνησαν στην Ελλάδα σχολίασε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι κάτι που έχει κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, το γεγονός πως δεν συνεχίζουμε τα πρωταθλήματα. Εγώ όμως δε θέλω να χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία το ότι δεν αγωνιζόμαστε. Όλα είναι σχετικά για μένα. Είναι πάρα πολύ κακό που δεν συνεχίζουμε τα πρωταθλήματα. Όλα τα παιδιά είναι σε απραξίατόσους μήνες, πέρα από του Ολυμπιακού που παίζουν Ευρώπη. Θέλουμε να καλύψουμε αυτό το κενό με μερικές προπονήσεις και με διάφορα τρικ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αθλήματος. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε. Έχει αλλάξει η ζωή μας, η καθημερινότητα μας έχουμε περιοριστεί. Το λέω εγώ τι να πουν και τα παιδιά που είναι 24-25-26. Πρέπει να ζούνε και άλλα πράγματα όμως αυτό συμβαίνει για όλους. Υπάρχει μια ωριμότητα. Τα ζω τα παιδιά χρόνια. Οι αθλητές και οι πρωταθλητές προσαρμόζονται και πειθαρχούν. Ειδικά αν θες να γίνειςπρωταθλητής.Ξέρουν τι πρέπει να κάνουνε. Επειδή οι ερασιτέχνες αθλητές το μόνο που μπορούν να κερδίσουν είναι δόξα διότι τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αν είχανε στον λογαριασμό τους εκατομμύρια ίσως να συμπεριφερόντουσαν διαφορετικά».

Κλείνοντας, για το ποια θα είναι η πορεία στην τελική φάση του Worlds League ανέφερε

«Πάντα σε ένα τουρνουά υπάρχουν φαβορί. Εμείς είμαστε ένα από αυτά. Δε μου αρέσει να λέω ψέματα, διότι είμαστε μέσα σε αυτά. Είμαι αισιόδοξος, δεν είμαι σίγουρος. Κάνεις δεν μπορεί να είναι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εκεί. Υπάρχει και ο καινούργιος παράγοντας του κορωνοϊού και πάμε βήμα βήμα. Θέλουμε άπλα ένα εισιτήριο. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι».