fbpx

Χεζόνια και στο βάθος επενδυτής ή επιστροφή;

Η απόκτηση του Χεζόνια από τον Παναθηναϊκό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο των “πρασίνων” σε μια χρονιά που δεν θέλει κανείς να θυμάται για πολλούς λόγους. Καθώς μιλάμε για απόκτηση παίκτη από το πρώτο ράφι και που έρχεται σε μια στιγμή που δεν υπάρχει στόχος στην Ευρώπη. Ασφαλώς πάντως για να πάρουμε τα πράματα με την σειρά,αγωνιστικά προφανώς στον ΠΑΟ δεν ήταν και πολύ σίγουροι ότι χωρίς αλλαγές και ενίσχυση θα έπαιρναν τους εγχώριους τίτλους. Προφανώς οι ήττες από Λαύριο και Προμηθέα(στο ΟΑΚΑ!)κτύπησαν καμπανάκια. Καθώς η αποτυχία στην Ευρωλίγκα “τρώγεται” λόγω της μεταβατικής διοικητικά βασικά εποχής,αλλά να χάσεις τίτλους στην Ελλάδα από άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού που δεν συμμετέχει,θα ήταν βαρύ και ασήκωτο… Ο Χεζόνια σε ηλικία 25π και με καλά νούμερα (8-10π)στο ΝΒΑ είναι κλασικός παίκτης για Ευρώπη. Δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ φέτος που να θέλει και προφανώς θεωρείται ότι κάτι του λειπει εκεί για καλή ειδικά ομάδα και γι αυτό άλλωστε δεν τον πήρε κάποια ομάδα στις ΗΠΑ. Προφανώς για να μην μείνει εκτός δράσης όλη την σεζόν και καθώς γούσταρε τον ΠΑΟ όπως έγραφε και στα σοσιάλ του εδώ και καιρό,βρέθηκε η επαφή και ήρθε στους πράσινους.
Ασφαλώς στο σήμερα δίνει άλλη διάσταση στον ΠΑΟ,τον καθιστά με το δίδυμο Νέντοβιτς-Χεζόνια ακλόνητο φαβορί για όλα στην Ελλάδα και με καλό επιθετικό μπάσκετ που αρέσει και στον Κάτας. Από εκεί και πέρα το καλοκαίρι αν θέλει θα πληρώσει λογικά το μπάι άουτ του παίκτη στην Μπαρτσελόνα που έχει τα δικαιωματά του στην Ευρώπη και είναι περίπου 400χιλ όπως ακούστηκε. Βέβαια το κασέ του Κροάτη είναι στο 1-1,5εκ και είναι άγνωστο πως μπορεί να το δώσει αυτό. Συνεπώς έχουμε δρόμο μέχρι το καλοκάιρι.Το ερώτημα που γεννάται είναι πως προκύπτει τέτοια κίνηση από τον ΠΑΟ σε μια σεζόν περιορισμένων οικονομικά δυνατοτήτων που καλά καλά δεν είχε λεφτά να βρει καλό πλέι μέικερ και να αλλάξει τους αρχικούς που επιλέχθηκαν. Και ειδικά τέτοια εποχή που δεν υπάρχει κάτι να περιμένει στην Ευρώπη. Πιθανότατα βέβαια να ήρθε με λίγα χρήματα καθώς μπορέι απλά να ήθελε να πάιξει και να μην υπήρχε τέτοια εποχή ομάδα πρώτης γραμμής που να τον ήθελε οχι λόγω αξίας,αλλά επειδή τώρα δεν αλλάζει την χημεία της εύκολα μια ομάδα με στόχους.

Ασφαλώς ο Χεζόνια μπορούσε να βρει κάποια ομάδα άλλη με 300-400χιλ πχ ή και παραπάνω και να πήρε πολύ λιγότερα από τον ΠΑΟ αλλά άλλο Ελλάδα, άλλο άγονη πχ γραμμή. Συνεπώς είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε αθλητή. Από την άλλη το κονέ που λέμε δεν νομίζω ότι έγινε μόνο για τώρα. Συνεπώς μπορεί να παίζει κάτι άλλο και να έγινε η προσέγγιση. Τι μπορεί να είναι αυτό; Από μια πιθανή στο μέλλον επανεργοποίηση Γιαννακόπουλου που κακά τα ψέματα χωρίς αυτόν η ομάδα κατέβηκε επίπεδο σε πολλούς τομείς ή μια πιθανή εμπλοκή νέου αγοραστή που σε αυτή την περίπτωση αν ισχύει κάτι τέτοιο θα έχουν προχωρήσει κάποια πράματα. Η αλήθεια είναι ότι έχει ακουστεί αρκετές φορές και από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από fund ή ενδιαφερόμενο. Άλλωστε ο ΠΑΟ είναι γωνία μαγαζί. Λέγεται επίσης στην πιάτσα ότι έχουν προχωρήσει επαφές με όμιλο επιχειρηματικό που θέλει να μπει στην ομάδα σε μια εποχή που είναι της μόδας αυτό καθώς είδαμε και την εμπλοκή Πιτίνο και επενδυτών στην Ορτέζ. Οπως και να έχει ο κόσμος ζεστάθηκε όχι τόσο από το τώρα,αλλά από το ότι κάτι κινείται πιθανότατα διοικητικά.