fbpx

Ο Απόστολος Μόσιος έρχεται live από τον Σταυρό του Νότου την Κυριακή 21/2

Ο Απόστολος Μόσιος είναι ένας πολύ ταλαντούχος τραγουδοποιός που ήρθε για να μείνει, έχοντας ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή με τα υπέροχα τραγούδια του, αλλά και τις πολύ σημαντικές συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον “μυθικό” πλέον Βασίλη, θα μας παρουσιάσουν την Κυριακή 21/2/2021 μία νέα διαδικτυακή συναυλία, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Σταυρό του Νότου, με Live Streaming.

Με αφορμή λοιπόν την επερχόμενη εμφάνισή του στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, η Λίλα Παπαπάσχου και ο Χρήστος Σούτος, ζήτησαν από τον ταλαντούχο μουσικό και ερμηνευτή να μιλήσει στη στήλη Over Culture για τη σημασία του να σε ξεχωρίσει ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος του χώρου, για το «Βεγγαλικό» του, τη ζοφερή επικαιρότητα στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και όλα αυτά που του δίνουν αισιοδοξία και δύναμη σε μία εξαιρετικά δύσκολη για όλους εποχή.

Τον ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κουβέντα και ευχόμαστε σύντομα να τον απολαύσουμε και…ζωντανά!

– Το 2020 έφυγε, το 2021 ήρθε, αλλά οι χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, κάποιο σχέδιο για το άνοιγμά τους έστω και υπό όρους. Πως είναι η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη στη νέα πραγματικότητα;

«Σίγουρα η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά σκληρή, μόνο έτσι μπορεί να την περιγράψει κανείς. Αβεβαιότητα, που ούτως ή άλλως το επάγγελμα έχει από τη φύση του, πολλαπλάσια όμως πλέον σε βαθμό απογοητευτικό. Σε αυτό συμβάλλει δραματικά η ολιγωρία της πολιτείας ως προς την στήριξη των καλλιτεχνών και του συνόλου των συγγενών επαγγελμάτων, και σε αυτή τη νέα κρίση, κάτι που είναι πια γνωστό και προφανές σε όλους. Τα μέτρα στήριξης όλων αυτών των κλάδων είναι ελλιπή και πάρα πολύ καθυστερημένα. Παρόλα αυτά, υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία και δημιουργία, δεν γίνεται αλλιώς»!

– Πριν μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός και ανατρέψει όσα θεωρούσαμε δεδομένα, είχες ξεκινήσει μία σειρά συναυλιών με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μίλησε μας λίγο για το πως προέκυψε αυτή η καλλιτεχνική σύμπραξη και τις εντυπώσεις σου από την συνεργασία μαζί του.

«Πρώτα από όλα με τον Βασίλη μας συνδέει μία φιλία, η οποία προέκυψε μέσα από τη μουσική, και είμαι πολύ τυχερός για αυτό, όπως και για το ότι αυτή η φιλία κατέληξε μεταξύ άλλων και στη σκηνή. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, πέρα από το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα, ότι και να σας πω για εκείνον σε ανθρώπινο επίπεδο θα είναι λίγο, πραγματικά. Φυσικά αυτό επεκτείνεται και στη συνεργασία καθώς στη δουλειά μας ο χαρακτήρας έχει άμεση προέκταση και εκεί, σπάνια συμβαίνει το αντίθετο. Μου δίνει πάντα θάρρος, με καθοδηγεί, και προσωπικά εντυπώνω βαθιά στο μυαλό και την καρδιά μου κάθε στιγμή μαζί του πάνω και κάτω από τη σκηνή σαν μια πολύτιμη εμπειρία».

– Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχεις στο live του Β. Παπακωνσταντίνου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Σταυρό του Νότου, με Live Streaming. Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας σας;

«Βέβαια. Ουσιαστικά, καταλαβαίνω πως θα ανέβουμε στη σκηνή με μεγάλη προσμονή και ενέργεια, παρόλο που ο καθένας μας μένει με άλλους τρόπους δημιουργικός όσο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες. Κάπως σαν να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι το χρόνο ο οποίος και για μας ξεκίνησε αργά το καλοκαίρι και σταμάτησε ξανά απότομα πολύ νωρίς το φθινόπωρο. Να συνεχίσουμε, ας πούμε, την ιστορία που διακόπηκε, έστω και με αυτό τον τρόπο, το διαδίκτυο. Ο κόσμος διψά, όπως και για πολλά, έτσι και για τη μουσική. Πόσο μάλλον για αυτή την πανέμορφη μουσική ομάδα που με χαρά συμμετέχω».

 

– Το 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος σου «Βεγγαλικό» από το Ogdoo Music Group, τον οποίο ο κόσμος αγκάλιασε, ανακαλύπτοντας στο πρόσωπο σου έναν πολλά υποσχόμενο, νέο τραγουδοποιό. Μας ετοιμάζεις κάτι καινούργιο δισκογραφικά;

«Ναι, όλο αυτό τον καιρό γράφω, αλλά και αναζητώ νέο υλικό για τον επόμενο δίσκο. Έχουμε προχωρήσει αρκετά πλέον σε αυτό, παίρνει πια μορφή και ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος! Υπάρχουν πολλές ωραίες ιδέες τις οποίες ανυπομονώ πραγματικά να μοιραστώ».

– Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε, καθημερινά σχεδόν, μάρτυρες καταγγελιών από ανθρώπους του θεάτρου και του ευρύτερου καλλιτεχνικού χώρου, για περιστατικά λεκτικής, σωματικής, σεξουαλικής βίας, αλλά και παρενόχλησης. Ποιες είναι οι σκέψεις σου; Σε σόκαραν αυτές οι αποκαλύψεις; Σε θύμωσαν;

«Σίγουρα σοκάρει όλο αυτό. Και θυμώνει. Κυρίως αυτό που με ενοχλεί βαθιά, πέρα από τις απερίγραπτες καταγγελίες κακοποίησης, ακόμη και σε παιδιά – αν είναι δυνατόν – είναι ο τρόπος που η κοινωνία στο σύνολό της αντιμετωπίζει αυτά τα πράγματα. Πως μπορεί κάποιος τόσο εύκολα να εκθέτει επικίνδυνες απόψεις σαν αυτές που ακούω και διαβάζω τόσο καιρό. Του τύπου «έλα μωρέ, τώρα το θυμήθηκε», «δεν ήξερε που μπλέκει», «την καριέρα της ή την καριέρα του κοιτούσε να ανεβάσει» και κάτι τέτοια τραγικά συν την προστυχιά και το νταηλίκι που ο Έλληνας έχει καραμέλα σε κάθε ευκαιρία. Ο κόσμος οφείλει να αλλάξει, δεν ξέρω ποια κατεύθυνση είναι η σωστή αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή της ανοχής σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις και του μίσους σε κάθε ευκαιρία».

– Αφού σε ευχαριστήσουμε για αυτήν την όμορφη συζήτηση, θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας μία αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον, σε πείσμα της πραγματικότητας, που δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για θετικές σκέψεις.

«Όπως σας είπα την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, και τι ωραία που περάσαμε, όλα τα δύσκολα κάποτε με κάποιο τρόπο, ίσως μαγικό, τελειώνουν. Αυτά που ζούμε μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο σοφούς για τη συνέχεια, για την επόμενη δυσκολία που ίσως έρθει. Στη συνέχεια λοιπόν θα έχουμε τη γνώση να πράξουμε πιο σοφά και να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ο καθένας με όση δύναμη έχει, με όποιο τρόπο μπορεί. Αγάπη και χαμόγελα πρώτα, αυτά είναι τα εύκολα για αρχή, μπορούμε»!

-Καλή αντάμωση στη σκηνή! Σας ευχαριστώ πολύ.