Στον 3ο όμιλο του Λιγκ Α η πρώτη θέση είχε ήδη κριθεί, αφού την είχε καταλάβει η Γαλλία από την προηγούμενη κιόλας αγωνιστική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στον όμιλο δεν απουσίαζε, αφού η Σουηδία και Κροατία, οι οποίες ήθελαν να αποφύγουν την τέταρτη θέση του ομίλου, ήταν στην απόλυτη ισοβαθμία. Εν τέλει, οι φιναλίστ κόσμου ήταν εκείνοι που κατόρθωσαν να αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου, παρ’ότι γνώρισαν την ήττα από την Πορτογαλία με σκορ 2-3. Αυτό συνέβη διότι η Σουηδία γνώρισε και εκείνη την ήττα από τη Γαλλία με σκορ 4-2, οπότε οι Κροάτες κατέλαβαν την τρίτη θέση λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων που είχαν.
Στο “Σταν ντε Φρανς”, οι Σουηδοί ευτύχησαν να πάρουν από πολύ νωρίς “κεφάλι” στην αναμέτρηση, με τον Κλάεσον να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, η απάντηση από τους πρωταθλητές κόσμου ήρθε αρκετά γρήγορα, με τον Ολίβιε Ζιρού στο 16ο λεπτό να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με πανέμορφο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από ασίστ του Τουράμ. Η απόλυτη ανατροπή για τους “τρικολόρ” ήρθε στο 36ο λεπτό, όταν ο Παβάρ με εξαιρετικό σουτ – το οποίο θύμισε το υπέροχο τέρμα που είχε σημειώσει κόντρα στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο – έγραψε το 2-1. Η ομάδα του Ντεσάμπς έψαξε κι άλλο γκολ πριν την λήξη του ημιχρόνου, με τον Ρόμπιν Όλσεν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε μακρινό σουτ του Ραμπιό.
Mε την έναρξη της επανάληψης, η Γαλλία μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ζιρού να προειδοποιεί με κεφαλιά τους φιλοξενούμενους στο 53′. Το…”καμπανάκι” φαίνεται πώς δεν χτύπησε αρκετά δυνατά για τους Σουηδούς, με τον Ζιρού τελικά να γράφει το 3-1 στο 59′. Ο επιθετικός της Τσέλσι, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα ακριβείας του Εμπαμπέ και με φοβερή κεφαλιά – ψαράκι έφτασε τα 44 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον Τιερί Ανρί (51) στην κορυφή της σχετικής κατάταξης. Στο 88′, ο Κβάισον έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ωστόσο ο δείκτης του σκορ αυξήθηκε κι άλλο από πλευράς Γάλλων, με τον Κομάν να γράφει το 4-2 στις καθυστερήσεις.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γαλλία (Ντεσάμπς): Γιορίς, Κιμπεμπέ, Βαράν (Ζουμά 46′), Παβάρ, Ερναντέζ (Ντιν 46′), Ραμπιό (Νζονζί 78′), Πογκμπά, Σισοκό, Τουράμ (Εμπαμπέ 57′), Γκριζμάν, Ζιρού (Κομάν 84′)
Σουηδία (Βέτεργκεν): Όλσεν, Λίντελεφ (Χελάντερ 66′), Ντάνιελσον, Λούστιγκ (Κραφτ 67′), Μπένγκστον, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (Κβάισον 66′), Όλσον, Λάρσον, Κουλουσέφκσι, Μπεργκ (Ισάκ 86′)
Στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου μεταξύ της Κροατίας και της Πορτογαλίας, το τέμπο ήταν ιδιαίτερα χαμηλό μέχρι το 29ο λεπτό, όταν και ο Ματέο Κόβασιτς έγραψε το 1-0, μετά από σοβαρό λάθος του Σεμέδο. Ο κεντρικός χαφ της Τσέλσι, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Πατρίσιο σε δικό του σουτ και από κοντά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή για γκολ, όταν στο 37ο λεπτό ο Τζουράνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία των Πορταγάλων.
Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Κροάτες έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές με τον Ρογκ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52′. Οι πρωταθλήτρια Ευρώπης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κατάφερε να φέρει το ματς “τούμπα” σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Ο Ντίαζ, στο 52′ έκανε το 1-1 , έπειτα από έξυπνη ασίστ του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ρούμεν Σεμέδο, ενω στο 60′ ο Φελίξ ολοκλήρωσε την ανατροπή με κοντινό πλασέ. Ωστόσο, η Κροατία κατάφερε να ισοφαρίσει και πάλι, με τον Ματέο Κόβασιτς να σημείωνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Παρ’όλα αυτά, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης στο 89ο λεπτό, με τον Ρούμπεν Ντίαζ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Λιβάκοβιτς. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε ποτέ, με την Πορτογαλία να καταφέρνει να πάρει το τρίποντο και να φτάνει τους 13 πόντους.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Λόβρεν, Σκόριτς, Μπράνταριτς, Τζουράνοβιτς, Ρογκ, Κόβασιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (Όρσιτς 83′), Πάσαλιτς (Μπρέκαλο 64′), Πέρισιτς
Πορτογαλία (Σάντος): Πατρίσιο, Ρ.Σεμέδο, Ντίας, Ρουί (Κανσέλο 71′), Ν.Σεμέδο, Μουτίνιο, Φερνάντεζ (Τρινκάο 46′), Περέιρα, Ρονάλντο, Γιότα, Φελίξ (Μπ. Σίλβα 71′)
Η τελική βαθμολογία:
Γαλλία 16
Πορτογαλία 13
Κροατία 3
Σουηδία 3