Και αυτό διότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί οι δεξιώσεις των γάμων, μπορούν να διεξαχθούν κανονικά, αλλά, χωρίς μουσική υπόκρουση.
“Εμείς προτείναμε να γίνεται μέχρι και αυτοδιαγνωστικό τεστ σε όλους τους καλεσμένους πριν προσέλθουν στο γλέντι, ώστε να διεξάγεται με απεριόριστο αριθμό ατόμων και με μουσική, αλλά δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους λοιμωξιολόγους. Άγνωστο για ποιο λόγο” τονίζει στο GRTimes, o πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων Γάμων και Catering, Κωνσταντίνος Καραμήτσος, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr.
“Μάζωξη” στο σπίτι αντί για δεξίωση
Και προσθέτει με νόημα πως “γάμοι χωρίς μουσική το θεωρώ απίθανό να γίνουν φέτος για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο. Λυπάμαι, αλλά γλέντι χωρίς μουσική αλλά με το να πρέπει να φύγεις στις 12.15, περισσότερο κηδεία θυμίζει ή μνημόσυνο. Ο κόσμος θα προτιμήσει να κάνει μια μάζωξη στο σπίτι όπου δεν θα έχει περιορισμούς ή σε μια ταβέρνα που είναι πιο σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα”.
Σε ερώτηση για το πώς κινήθηκε ο κλάδος στο διάστημα της πανδημίας, ο Κωνσταντίνος Καραμήτσος σημειώνει πως “τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο για όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Είμαστε παραπάνω από έξι μήνες κλειστοί και με ελάχιστη βοήθεια από τα επιδόματα της κυβέρνησης. Μόνο με κάποιες επιστρεπτέες. Ζητήσαμε να μπούμε στο 7% του ΕΣΠΑ, όμως αυτό δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχουμε πρώτες ύλες. Επίσης δεν έχουμε σταθερό προσωπικό ενώ για αρκετό καιρό οι επιχειρήσεις μας δεν ανοίγουν και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα”.
Μεταθέτουν το…γλέντι για όταν επιτραπεί η μουσική
Από την πλευρά της, η Άρτεμις Μαυρουδή ιδιοκτήτρια αίθουσας δεξιώσεων προσθέτει μια διαφορετική παράμετρο σχετικά με το θέμα. “Υπάρχει αρκετός κόσμος, ο οποίος μεταθέτει τη δεξίωση του γάμου του για την περίοδο που θα επιτραπεί η μουσική. Μέχρι τότε γάμος στα…μουγκά δεν θα γίνει” τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes.
“Και πως να γίνει; Στην Ελλάδα ζούμε και γλέντι χωρίς μουσική δεν νοείται. Ήδη μεταθέτουμε ημερομηνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Υπάρχουν δηλαδή πελάτες, που παντρεύονται και απλά μεταθέτουν το γλέντι για αργότερα. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Ή θα προτιμήσει να κάνει μια συγκέντρωση στο σπίτι, σε μια αυλή με ένα κασετόφωνο”.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος χρονικός προσδιορισμός σχετικά με το πότε θα αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο της μουσικής αλλά και της απαγόρευσης κυκλοφορίας η κα. Μαυρουδή σημειώνει πως “δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση. Είμαστε στην άγνοια. Κλειστοί εδώ και αρκετό καιρό και τώρα που επιτρέπεται να ανοίξουμε δεν μπορούμε να δουλέψουμε”.