Τρία κα όχι δυο τεστ θα πρέπει να κάνουν όσοι εκτέθηκαν στον κορονοϊό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα για να είναι βέβαιοι οτι δεν κόλλησαν.
Προηγουμένως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε εισηγηθεί τη λήψη δύο γρήγορων τεστ αντιγόνου σε διάστημα δύο ή τριών ημερών για να αποκλειστεί η μόλυνση. Ωστόσο, ο οργανισμός λέει ότι νέες μελέτες υποδεικνύουν ότι το πρωτόκολλο μπορεί να χάσει πάρα πολλές λοιμώξεις και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να διαδώσουν τον κορονoϊό σε άλλους, ειδικά αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα.
Η νέα καθοδήγηση ισχύει για άτομα χωρίς συμπτώματα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί. Τα άτομα με συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δύο τεστ με διαφορά 48 ωρών.
Οι νέες οδηγίες αντικατοπτρίζουν την εξελισσόμενη κατανόηση της ακρίβειας των δοκιμών αντιγόνου, οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες από τις εργαστηριακές δοκιμές, αλλά έχουν γίνει η τυπική προσέγγιση δοκιμών λόγω της ταχύτητας και της ευκολίας τους. Αντί να ανιχνεύουν τον ίδιο τον κορονοϊό, ανιχνεύουν ίχνη πρωτεΐνης, γνωστά ως αντιγόνα, παρόμοια με τα γρήγορα τεστ γρίπης.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τα τεστ μπορεί να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα εάν γίνουν πολύ νωρίς. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν σε άτομα χωρίς συμπτώματα να περιμένουν πέντε ημέρες μετά την έκθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή γενικά χρειάζονται αρκετές ημέρες πριν τα αντιγόνα φτάσουν σε επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν μέσω δοκιμής με μύτη.
Ο FDA είπε ότι η τελευταία του απόφαση αντικατοπτρίζει νέες πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια των δοκιμών αντιγόνου. Σε μια κρατική μελέτη, η προσθήκη μιας τρίτης δοκιμής βελτίωσε την ακρίβεια από 62 τοις εκατό σε 79 τοις εκατό.