Super League 1

Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Τσάμπα γήπεδο στον Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ τι θα γίνει;»

Σκληρές αναφορές εναντίον της Διπλής Ανάπλασης έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολιτευτικής μερίδας του Δήμου Αθηναίων. Τι είπαν για Λεωφόρο, ΟΑΚΑ και γήπεδο του Παναθηναϊκού.

01.12.2020 | 00:26

Δεν ήταν λίγες οι αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (30/11), αναφορικά με την εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη Διπλή Ανάπλαση. Αρχικά, αν και στην πρώτη θέση της ημερήσιας διάταξης, ορισμένα μέλη του ΔΣ ζήτησαν να μην συζητηθεί καν το θέμα! Επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν είχαν στα χέρια τους τo ΜοU, ώστε να είναι ενήμεροι για το περιεχόμενό του όπως ο Βασίλης Καπερνάρος που μάλιστα ζήτησε από τον Κώστα Μπακογιάννη να βρεθεί με τη βοήθεια της νομικής Αρχής του Δήμου η διάταξη που να υποστηρίζει την πράξη υπογραφής του.

Οι Νίκος Σοφιανός και Ντίνα Ρέππα έκαναν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου προς το ΔΣ, ενώ δεν έλειψαν σκληρές και προκλητικές τοποθετήσεις -εναντίον του Παναθηναϊκού- όπως οι αναφορές σε τσάμπα γήπεδο και στην ανησυχία για το τι θα απογίνει το ΟΑΚΑ αν φύγει ο Παναθηναϊκός από εκεί. Αναφορές δημοτικών συμβούλων, απέναντι στο μεγάλο σωματείο – εκπρόσωπο της πρωτεύουσας! Μάλιστα ο Πέτρος Κωνσταντίνου επικαλέστηκε και τις ενδοπαναθηναϊκές διαμάχες που υπάρχουν για το ζήτημα στέγασης του Τριφυλλιού… Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις:

Κώστας Αλεξίου (Ανοιχτή Πόλη): «Να εξηγηθεί η χρηματοδότηση»

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Διπλή Ανάπλαση. Είχαμε αντιταχθεί στο μεγαθήριο του Βωβού. Δικαιωθήκαμε στο εύρος της κατασκευής και έτσι κατέληξε το παρόν Προεδρικό Διάταγμα. Όλη η ιστορία άρχισε το 2006 και έχουμε 2020. Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Μία διαβούλευση, όμως, για επικαιροποίηση πρέπει να γίνει και να εξηγηθεί η χρηματοδότηση. Η μεγαλύτερη αναγκαιότητα είναι το κλειστό μπάσκετ για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».

Νίκος Σοφιανός (Λαϊκή Συσπείρωση): «Στη Λεωφόρο με υπογειοποίηση»

«Υπογράψατε ένα πρόγραμμα δεσμεύσεων, χωρίς να έχει συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπογράψατε Μνημόνιο. Αυτά που ακούμε τώρα, δεν τα ακούμε πρώτη φορά. Υπάρχουν θολά και σκοτεινά σημεία και όχι καθαρές δεσμεύσεις. Ποια θα είναι η συνεισφορά του Δήμου, από που θα βγει η χρηματοδότηση, ποια θα είναι η συμμετοχή των επιχειρηματιών, ποιες θα είναι οι εμπορικές χρήσεις; Το γήπεδο θα μπορούσε να γίνει από το 2007. Είχε έρθει για το γήπεδο του Παναθηναϊκού μία πρόταση εξπρές επί ΣΥΡΙΖΑ, προ ετών, που πάλι δεν προχώρησε. Σε εποχές που λεφτά δεν υπάρχουν. Η ΠΑΕ είναι επιχείρηση, πρέπει να βάζει το χέρι στην τσέπη. Κοιτάξτε τι έχει γίνει με τα γήπεδο Ολυμπιακού, ΑΕΛ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Τι εμποδίζει να γίνει στη Λεωφόρο, στον ιστορικό χώρο του Παναθηναϊκού, με υπογειοποίηση;».

Γιώργος Βουλγαράκης: «Χαιρετίζω την προσπάθεια»

«Η υλοποίηση του έργου θα κριθεί από οικονομικά, πολιτικά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα. Να αξιοποιηθεί μία περιοχή 18 στρεμμάτων και μία υποβαθμισμένη περιοχή να πάρει τα πάνω της. Κάποτε ο Βοτανικός υπήρξε η κυρίως Αθήνα. Οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται και ποδοσφαιρικά μποϊκόταραν το γήπεδο. Όλοι θέλουμε τη Διπλή Ανάπλαση, χαιρετίζω την προσπάθεια. Τα συμφέροντα αυτά μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε διαδικασία».

Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): «Ο Δήμος γίνεται κατασκευαστής»

«Εδώ ο ίδιος ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θέλει τον Βοτανικό. Μπείτε στα social media και διαβάστε. Πέραν τούτου, από που προκύπτει ότι η χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή με το χρηματοδοτικό εργαλείο να είναι στον αέρα; Η κάθε ΠΑΕ να φτιάξει το γήπεδο μόνη της. Ο Δήμος γίνεται κατασκευαστής για μία επιχείρηση. Δίνει κομμάτι της περιουσίας του, σε περίοδο που ο κόσμος φτωχαίνει. Είναι προτεραιότητα αυτή η επιλογή; Να εκπονηθεί σχέδιο μαζικού λαϊκού αθλητισμού με δομές στις γειτονιές».

Ντίνα Ρέππα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή): «Τσάμπα γήπεδο, το ΟΑΚΑ τι θα γίνει;»

«K. Δήμαρχε η σχέση σας με τη διαφάνεια είναι μακρινή. Δεν μας στείλατε το MoU. Aπαξιώσατε πλήρως εμάς και με την ενημέρωσή σας. Κοιτάζετε το όφελος των επενδυτών και όχι της πόλης. Πριν χρόνια μία καταστροφική επιλογή πήγε τον Παναθηναϊκό στου Γουδή και ευτυχώς αποφεύχθηκε το σχέδιο. Ποιες δεσμεύσεις υπάρχουν; Παραχωρείτε δημοτική γη για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Δίνετε 5.000 τμ στην ΚΑΕ αντί για τον κόσμο. Την ίδια στιγμή αυξάνετε τον κτιριακό όγκο στον Βοτανικό. Φτιάχνετε τσάμπα γήπεδο σε ανώνυμη εταιρεία με δημόσιο χρήμα. Ο Δήμος παραχωρεί ακίνητο 40 εκατ. ευρώ. Κυνισμός χωρίς πάτο είναι αυτό. Δεν υπάρχει ανάγκη για νέο γήπεδο. Τα δύο γήπεδα στο Μαρούσι τι θα τα κάνετε;».

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή