Είναι πολλές φορές που οι γονείς ζητούν την ασφάλιση του παιδιού τους, όμως η ασφάλιση υγείας του παιδιού, χωρίς την ασφάλιση του γονέα, είναι ένα παλάτι που χτίζεται στην άμμο. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης.
Όπως σας έχουμε υποσχεθεί τα καλύτερα Γκολ μπαίνουν στον OverFm. Ο Βασίλης Μουντάκης πριν το επίσημο ματς της Κυριακής 3μμ στην εκπομπή «Τα Γκολ και τα φάουλ της Ασφαλιστικής Αγοράς» συνεχίζει την προετοιμασία. Σήμερα δίνει «ασίστ» στον «καθαρόαιμο Ενεργό Ασφαλιστή» Γιάννη Διαμαντή, ο οποίος παίρνει την ευκαιρία και σκοράρει.
Απολαύστε τον…
Είναι πολλές οι φορές που οι γονείς, συζητούν με έναν Ενεργό Ασφαλιστή και ζητούν πληροφορίες για ένα ασφαλιστικό προϊόν υγείας ή αποταμίευσης για τα παιδιά της οικογένειας.
Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό για όλους εμάς τους γονείς, να βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μας και να αφήνουμε πίσω τους εαυτούς μας όταν οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εξασφάλιση όλων των μελών της οικογένειας.
Αλήθεια όμως, πόσοι από εσάς έχετε σκεφτεί ότι η ασφάλιση υγείας του παιδιού, χωρίς την ασφάλιση του γονέα, είναι ένα παλάτι που χτίζεται στην άμμο; Ας το κάνουμε πιο σαφές ώστε να γίνει αντιληπτό από όλους μας. Ένας γονέας που ασφαλίζει το παιδί του, χωρίς να μεριμνήσει για τη δική του ασφάλιση, πετυχαίνει να δώσει το καλύτερο που μπορεί στο παιδί του, προσωρινά. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σε μία περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή χειρουργείου, το ασφαλιστικό προϊόν θα καλύψει τον ασφαλισμένο, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιτρέπουν την κάλυψη. Όμως…
Τι θα συμβεί αν χρειαστεί νοσηλεία ο γονέας; Πως θα εξασφαλίσει χρήματα για τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις εξαιτίας μιας νοσηλείας, αλλά και της ταυτόχρονης υποχρέωσης για τη διαβίωση της οικογένειας;
Ασφαλιστείτε εσείς για να είναι ασφαλισμένο το παιδί σας
Ας πάρουμε το σενάριο της σοβαρής ασθένειας. Έστω ότι η σοβαρή ασθένεια χτυπάει την πόρτα του ενός εκ των δύο γονέων. Η σοβαρή ασθένεια, δεν επιτρέπει στον γονέα να εργαστεί, ώστε να εξασφαλίσει το απαραίτητο εισόδημα για τις ανάγκες της οικογένειας. Το επίπεδο διαβίωσης, αναγκαστικά θα «χαμηλώσει» αφού θα αρχίσουν οι περικοπές. Αναγκαστικά η ασφάλιση του παιδιού, θα θεωρηθεί πολυτέλεια και θα μπει στην λίστα εξόδων που θα περικοπούν.
Αποτέλεσμα στην ουσία; Ένας ασθενής γονέας που θα επωμιστεί το κόστος της θεραπείας του. Μία οικογένεια που στερείται το εισόδημα του ασθενή γονέα. Αυτό το εισόδημα που θα έφερνε στο σπίτι αν ήταν υγιής. Και τέλος? Μείωση του βιοτικού επιπέδου και ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ που καταδικάζεται να νοσηλευτεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τελικό συμπέρασμα: χτίσαμε ένα πολυτελές οικοδόμημα, σε σαθρά θεμέλια.
Συνεπώς, το ενδεδειγμένο για την περίπτωση γονέων με ανήλικα παιδιά, είναι η ασφάλιση ολόκληρης της οικογένειας. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι εφικτό από οικονομικής πλευράς, το σωστό είναι να ασφαλιστεί ο γονέας που φέρνει το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει την υγεία του και κατά συνέπεια τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου της οικογένειας. Και συνέπεια των παραπάνω, είναι η εξασφάλιση της συνέχισης του συμβολαίου του παιδιού.
Γονείς, ασφαλιστείτε εσείς κατά προτεραιότητα. Μόνο μέσα από την ασφάλεια σας, είναι σίγουρα ασφαλισμένο το παιδί σας. Η ασφάλιση του γονέα, είναι πράξη αγάπης προς τα παιδιά μας.