Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε αναστολή σχεδόν σε όλους τους καταδικασθέντες εκτός του Γιώργου Ρουπακιά.
Αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέως το λόγο θα λάβουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης και στη συνέχεια οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν, εκτιμάται το αργότερο μέχρι την Τρίτη, για το αν και ποιοι από τους καταδικασθέντες από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, αλλά και από τα μέλη της που συμμετείχαν, σύμφωνα με το δικαστήριο, στην εγκληματική οργάνωση και πρωταγωνίστησαν σε εγκληματικές πράξεις θα οδηγηθούν τελικά στις φυλακές.
Όλα τα άλλοτε πανίσχυρα μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησαν να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος, μάλιστα, επέλεξε να υποβάλλει ο ίδιος το αίτημα του στο δικαστήριο. Όπως είχε πει είναι αθώος κάνοντας παράλληλα λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη στην περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή.
Οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής στήριξαν, επίσης, με την παρουσία τους τα αιτήματα τους για αναστολή.
Αυτός που διαφοροποιήθηκε ήταν ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος, αφού αρχικά εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δικαστών, η οποία απορρίφθηκε. Αμέσως μετά ταξίδεψε για τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια έκανε γνωστό, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν διεκδικεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Η δήλωση του αυτή συνοδεύτηκε από την καταγγελία ότι το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος του με αποτέλεσμα να τον καταδικάσει «βάση εντολών» και προανήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.