Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή, παραδέχτηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά, που ήταν στο σπίτι της.
«Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά. Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν την δραστηριότητα του συντρόφου της, Φραντσέσκου Τζιόρτζι με τον κ. Παντζέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της», αναφέρει ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Μισέλ Κλέζ, υπεύθυνος για το λεγόμενο «QatarGate», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το ίδιο αναγράφεται και στην La Republicca.
Κατά τη βελγική ιστοσελίδα «όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντζέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα». Στο άρθρο δεν διασαφηνίζεται ποιοι είναι αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές.
Να θυμίσουμε ότι η σύλληψη της Εύας ΚαΪλή στις 9 Δεκεμβρίου και η άρση της ασυλίας της επήλθε μετά και τον εντοπισμό του πατέρα της, Αλέξανδρου, με 600.000 ευρώ σε μετρητά μέσα σε βαλίτσα έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Μετέπειτα πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι της, όπου και βρήκαν 150.000 ευρώ.
Η ΜΚΟ του Παντζέρι και οι δωρεές
Η οργάνωση «Fight Impunity» ιδρύθηκε το 2019 από τον Pier Antonio Panzeri με σκοπό την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την POLITICO, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βισεντίνι -συλληφθείς, που αφέθηκε ελεύθερος – δήλωσε ότι είχε λάβει δωρεά 50.000 ευρώ για την εκστρατεία του από τη ΜΚΟ.
«Δεν μου ζητήθηκε, ούτε ζήτησα κάτι σε αντάλλαγμα για τα χρήματα και δεν τέθηκαν κανενός είδους όροι για τη δωρεά αυτή», δήλωσε ο Visentini, απορρίπτοντας κάθε κατηγορία για διαφθορά.
Όταν ιδρύθηκε η οργάνωση Fight Impunity, ο Gianfranco Dell’Alba, ένας άλλος πρώην ευρωβουλευτής, συμφώνησε να είναι συνιδρυτής της οργάνωσης του Panzeri για να βοηθήσει αυτό που, όπως λέει, πίστευε ότι ήταν ένας καλός σκοπός. Όπως και άλλοι παγιδευμένοι στη λεγόμενη κρίση «Qatargate», ο Dell’Alba επιμένει ότι εξαπατήθηκε.
ΠΗΓΗ: Dikaiologitika.gr