Οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθούν στις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα δύσκολη η χθεσινή μέρα αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεση του Άλκη Καμπάνου, καθώς το κουβάρι ξετυλίχθηκε ακόμη περισσότερο, αφού όλοι οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση και τη παρέα του κατονόμασαν συγκεκριμένο άτομο ως τον δολοφόνο.
Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί στις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται στα dnews.gr., αποφασισμένοι να συναντήσουν από κοντά τον ανακριτή ή την ανακρίτρια που εξετάζει την τραγική υπόθεση του παιδιού τους, παρά τον πόνο και την ανείπωτη θλίψη τους θα ζητήσουν να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους γονείς του Άλκη αναμένεται να φτάσουν στο Δικαστικό Μέγαρο και οι δύο φίλοι του 19χρονου Αλκιβιάδη με τους γονείς τους, οι οποίοι εκείνο το βράδυ της τραγωδίας τραυματίστηκαν και οι ίδιοι από τους χούλιγκαν.
«Στοχευμένα τα χτυπήματα», λέει η ιατροδικαστής
Την ίδια ώρα, αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 19χρονο Άλκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.
«Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα. Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Μάλιστα, από την εξέταση προκύπτει πως ο 19χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».