Χρηστικά

Έτσι μπορείτε να καταλάβετε αν στον χώρο που είστε έχει κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα

Κρυφές κάμερες: Και όμως υπάρχει τρόπος για να καταλάβει κανείς αν ο χώρος στον οποίο βρίσκεται έχει κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα.

16.04.2021 | 06:37

Κρυφές κάμερες: Και όμως υπάρχει τρόπος για να καταλάβει κανείς αν ο χώρος στον οποίο βρίσκεται έχει κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα.

Οι κρυφές κάμερες υπάρχουν σε πολλούς χώρους. Πολλές φορές έχουν βρεθεί τέτοιου είδους κάμερες σε ξενοδοχεία καλά κρυμμένες και για διάφορους λόγους. Ακόμη, αυτοί οι χώροι μπορεί να έχουν και κρυφά μικρόφωνα προκειμένου να καταγράφουν τους ήχους που ακούγονται.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί μερικές φορές έχουν υποψιαστεί ότι βρίσκονται σε χώρο με κρυφές κάμερες. Παρόλα αυτά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει τρόπος για να μπορέσει να βρει κανείς τις κρυφές κάμερες. Και μάλιστα η εφαρμογή είναι δωρεάν.

Η εφαρμογή

Πώς θα το διαπιστώσετε, λοιπόν; Με την εφαρμογή Fing η οποία λειτουργεί και σε Android και σε iOS. Στην ουσία η εφαρμογή σαρώνει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέονται στο internet πράγμα που συμβαίνει με τις περισσότερες κάμερες και τα μικρόφωνα που μεταδίδουν απομακρυσμένα.

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας πρέπει να επιλέξετε τη σάρωση για να ελέγξει τον χώρο. Τότε θα σας εμφανίσει και τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο, με το όνομά τους μάλιστα.

Ο εντοπισμός κάμερας νυχτερινής όρασης

Αν τώρα θέλετε να εντοπίσετε μια κάμερα νυχτερινής όρασης τότε μπορεί να σας βοηθήσει το smartphone σας εφόσον οι περισσότερες τέτοιες κάμερες έχουν υπέρυθρες.

Κάποια smartphone διαθέτουν φίλτρα για να αποκλείουν το “υπέρυθρο φως” στην κύρια κάμερα τους, αλλά διατηρούν τα φίλτρα στην μπροστινή κάμερα. Έτσι αν είστε με σβηστά φώτα σε έναν χώρο και ενεργοποιήσετε τη σχετική κάμερα στο κινητό θα μπορέσετε να ψάξετε για τέτοια φώτα στο χώρο.

Όταν ανάψει σχετική ένδειξη στην οθόνη σημαίνει ότι είστε κοντά σε μια τέτοια κάμερα.

Έτσι θα βρείτε το κινητό σας εάν είναι αθόρυβο

Για όσους έχουν συσκευή Android, τότε υπάρχει το Google Device Manager. Η διαδικασία: Μπαίνεις σε αυτή την εφαρμογή από άλλη συσκευή, όπως τον σταθερό υπολογιστή, το laptop ή το tablet σου. Στέλνοντας ένα σήμα στο κινητό, παρακάμπτει την αθόρυβη λειτουργία και το κινητό αρχίζει να χτυπά κανονικά. Συγκεκριμένα συνδέεις στον λογαριασμό Gmail σου από το android.com/devicemanager και επιλέγεις την επιθυμητή δράση (Ring), ρυθμίζοντάς το στη μεγαλύτερη μάλιστα ένταση χτύπου.

Περίπου ίδια είναι και η λύση για τις συσκευές iOS. Μπαίνεις στο iCloud από άλλη συσκευή iOS και επιλέγεις τη λειτουργία «Find My Phone», ρυθμίζοντας και τι ήχο θα παίξει το κινητό σου για να το βρεις. Χτυπάει τόσο δυνατά που αποκλείεται να μην το εντοπίσεις. Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή είναι να προσπαθήσεις να το βρεις μέσω της μουσικής, ακούγοντάς τη μέσα από ένα ηχείο. Ουσιαστικά τα παράσιτα που δημιουργούνται λόγω της ακτινοβολίας, θα σε βοηθήσουν να βρεις τη χαμένη σου συσκευή.

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή