Ο Σωτήρης Γεωργίου χειροκροτεί τους αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και αναλύει το σημαντικό βήμα προς την κοινωνία μας
Το ευχάριστο είναι ότι είδαμε αυτή την φορά προβολή. Προβολή για παιδιά ,αθλητές και αθλήτριες,που σπανίως θα δουν το όνομά τους σε εφημερίδες, σάιτ κτλ ή το πρόσωπό τους στην τιβί. Παιδιά που σπανίως θα τα θυμηθούν πάλι μετά από κανένα μήνα,αλλά έστω και για ένα μήνα χάρηκαν που τους δώσαμε σαν κοινωνία σημασία. Μήπως αλλάζει κάτι ;Μακάρι. Το μήνυμα δόθηκε.
Μήπως δεν ήταν τυχαία αυτή η αγκαλιά της κοινωνίας αλλά και αρκετών ΜΜΕ προς την Ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο;
Μήπως γινόμαστε στο τομέα αυτό σοβαρή χώρα με την έννοια ο κόσμος όπως σε πολλές άλλες χώρες να δείξει την ευαισθησία του και την στήριξή του;
Πως μπορεί να το κάνει αυτό; Απλό είναι.Τα περισσότερα παιδιά ΑΜΕΑ,αθλητές και αθλήτριες,που μας εκπροσώπησαν στο Τόκιο,έχουν σόσιαλ μίντια.
Το λάικ σου έχει μεγάλη σημασία
Το πιο εύκολο και χωρίς κόστος που μπορείς να κάνεις για να δώσεις μια χαρά ότι είσαι δίπλα τους,είναι ένα λάικ,να τα ακολουθήσεις και να κάνεις ένα σχόλιο ενθάρρυνσης!
Άλλωστε αυτό μπορεί να φέρει όταν το κάνουμε όλοι,φόλοουερς και τα σχετικά που φέρνουν και χορηγίες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη όλα αυτά τα παιδιά για να μας δίνουν την χαρά της συμμετοχής με το εθνόσημο. Μια συμμετοχή που τιμάνε πολύ περισσότερο από αρκετούς άλλους φιρμάτους και ακριβοπληρωμένους αθλητές ομαδικών βασικά αθλημάτων. Τέλος πάντων.
Αυτό είναι το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. Και είναι και το ευχαριστώ μας. Άλλωστε έχω πει ότι όλοι μας,όλοι εμείς σαν κοινωνία,με τις επιλογές μας φτιάxνουμε την κοινωνία που τελικά επιθυμούμε. Το λάικ σου έχει μεγάλη αξία και πρέπει να επιλέγεις προσεκτικά που το δίνεις αφού αυτό υπολογίζουν εταιρείες και ΜΜΕ και πολλοί ακόμα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και το σπουδαίο μήνυμα προς όλους μας
Εμείς όλοι δίνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Και για την συμμετοχή την ίδια αλλά και για τα μετάλλια που είναι βέβαια το τελευταίο όταν όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο μετάλλιο. Αυτό της νίκης για την ζωή.
Όταν εμείς παθαίνουμε κατάθλιψη για τα γκομενικά ή γιατί δεν μας τα έχει φέρει όλα όπως σε κάτι πλούσιους πχ η ζωή,βλέπεις τα παιδιά αυτά με την αναπηρία τους που την έχουν βάλει στο χρονοντούλαπο και είναι χαρούμενοι εκεί αθλούμενοι και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Και τότε λες ρε μεγάλε κάτι λάθος έχω κάνει εγώ που όλο μανουριάζω και γκρινιάζω.
Νικητές της ζωής
Αυτά τα παιδιά είναι οι νικητές της ζωής. Απολαμβάνουν την ζωή έχοντας τα δικά τους πραγματικά και σοβαρά προβλήματα σε σχέση με αυτά της καθημερινότητας. Και είναι πιο μάγκες απ όλους μας καθώς δεν θέλουν καμία λύπηση και συμπόνοια του τύπου αυτού. Και έτσι πρέπει.
Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα ότι η ζωή έχει πραγματικές δυσκολίες και όχι του τύπου που καθημερινά γκρινιάζουμε λίγο πολύ όλοι μας. Αλλά όταν είσαι πραγματικά δυνατός τις ξεπερνάς και ζεις σαν να μην έγινε τίποτα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβουμε όλοι μας και πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ
Ο ρόλος της πολιτείας
Είδαμε την πολιτεία να είναι σχετικά κοντά και τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και μπράβο του,να υποδέχεται την αποστολή. Η χώρα μας υστερεί ακόμα στις υποδομές των ΑΜΕΑ. Είναι μια ευκαιρία να δείξει πράγματι η πολιτεία την στήριξή της και εμπράκτως. Να μπουν παντού ράμπες και οι κατάλληλες υποδομές για τα ΑΜΕΑ. Και να είναι κοντά σε όσους θέλουν να αθληθούν.
Να δοθούν χρήματα,εγκαταστάσεις και ότι άλλο χρειάζονται αυτά τα παιδιά αλλά και άλλα που θέλουν να συμμετάσχουν στην ζωή και να φορέσουν και τιμήσουν το εθνόσημο.
Η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός εμπράκτως και εδώ πρέπει να βρει τους κατάλληλους πόρους.
Τα μετάλλια που κατέκτησε η αποστολή μας
Για την ιστορία η Ελληνική Παραολυμπιακή Αποστολή, κατακτώντας 11 μετάλλια στην Ιαπωνική Πρωτεύουσα, κατετάγη στην 51η θέση στην τελική. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα μετάλλια .
Το χρυσό πήρε ο Θανάσης Γκαβέλας με το συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη στα 100μ, στην κατηγορία Τ11 σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 10.82, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
Τα τρία ασημένια πήραν ο Θανάσης Πρόδρομου στο άλμα εις μήκος στην κατηγορία Τ20 με άλμα στα 7.17μ. Ο
Γρηγόρης Πολυχρονίδης με sport assistant την Κατερίνα Πολυχρονίδη – Πατρώνη στο μπότσια στην κατηγορία BC3. Και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στην κορίνα στην κατηγορία F32 με ρίψη στα 38.68μ. που αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης.
Και τέλος τα 7 χάλκινα κατέκτησαν οι:
-Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο στην κατηγορία S4 με χρόνο 49.63
-Στράτος Νικολαΐδης στη σφαιροβολία στην κατηγορία F20 με ρίψη στα 15.93μ.
-Αντώνης Τσαπατάκης στα 100μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB4 με χρόνο 1.40.20
-Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών σε πάγκο στην κατηγορία -54κ. σηκώνοντας 165κ.
-Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία S8 με χρόνο 58.73
-Παναγιώτης Τριανταφύλλου στην ξιφασκία στην κατηγορία Β’
-Ομαδικό μπότσια – μεικτά ζευγάρια BC3 (Γρηγόρης Πολυχρονίδης – sport assistant Κατερίνα Πολυχρονίδη – Πατρώνη, Άννα Ντέντα – sport assistant Χριστίνα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη – sport assistant Ιωάννης Πυργιώτης)