Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over Age με τον Γιώργο Χελάκη και τον Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ το 1987, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, στις εκλογές της Ομοσπονδίας που ευελπιστεί ότι θα γίνουν ενώ μίλησε και για το θέμα με τον γιατρό που δεν υπάρχει στην Εθνική μπάσκετ Γυναικών.
Αναλυτικά ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε:
Για το έπος του ’87:
«Άλλαξε η ψυχολογία του Έλληνα με το 87′. Η χώρα ήταν σε μια κατάσταση που διψούσε για μια επιτυχία. Ήταν μια νίκη σε μοναδικό επίπεδο».
Όσο περνούσατε στο τουρνουά, νοιώθατε ότι πάτε να γράψετε ιστορία;
«Αυτό που νοιώθαμε εμείς είναι ότι ήμασταν η αιχμή του δώρατος ενός έθνους που ήθελε να ξεσπαθώσει. Ήθελε τρελά αυτή την επιτυχία. Μπήκαμε στο γήπεδο και όσο περνούσαν οι μέρες ο κόσμος αυξανόταν, βρεθήκαμε να έχει κόσμο σε όλο την παραλιακή λεωφόρο της Αττικής, για να δουν το πούλμαν της Εθνικής. Δεν μπορούσες να χάσεις ένα τέτοιο τουρνουά. Τότε δεν υπήρχαν και τα σόσιαλ μίντια. Ήταν μοναδικό αυτό που ζήσαμε. Θεωρώ ότι ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες πανηγύρισαν μαζί. Θα μου πεις είναι τόσο σημαντικό; Όχι. Αλλά ήταν μια νίκη για τη χώρα».
Νομίζω ότι δεν υπάρχει έλληνας που δεν ανατριχιάζει και θυμάτε το ’87 με το τραγούδι των Queen. Είναι συνιφασμένο με το ’87. Και τι φοβερό τραγούδι ήταν αυτό και έχει κυριαρχίσει στη ζωή μας.
Ο Νίκος Γκάλης είναι στη Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Φασούλας είναι στο πρωτοδικείο για να αποκτήσει τι;
«Η διοίκηση που έχει απέλθει θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να διοικεί το μπάσκετ αιώνια. Η διοίκηση που υπήρχε άφησε να τελειώσει ο χρόνος της. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ακέφαλο. Και πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή διοίκηση προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές και να εκλεγεί μια διοίκηση προκειμένου να συνεχιστεί το μπάσκετ. Η προηγούμενη διοίκηση που δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος της».
Για το νέο αθλητικό σχέδιο νόμου, και το θέμα που έχει προκύψει με την μη παρουσία γιατρού στην Εθνική Γυναικών;
«Έχω την ίδια αγωνία είτε για τις γυναίκες είτε για τους άντρες. Δεν έχω εικόνα γιατί δεν έχει γιατρό η εθνική γυναικών. Η Ελεάνα Χριστινάκη που τραυματίστηκε δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Είναι επαγγελματίας αθλήτρια. Θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι χειρότερο. Ποιος θα δώσει τις πρώτες βοήθειες; Ο φροντιστής; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι οι εθνικές γυναικείες ομάδες έχουν λιγότερες παροχές από αυτές των ανδρών; Εγώ επαναλαμβάνω ενδεχομένος να είχε ένα τσίμπιμα στο γόνατο. Ποιος το έλεγξε; Είναι επαγγελματίες αθλήτριες και παίρνουν μέρος στην εθνική και αγωνίζονται με το εθνόσημο. Και πρέπει για όλους αυτούς να αναλαμβάνει η πολιτεία. Δεν έχει χρέος να ασχοληθεί με όλους όσους φορούν το εθνόσημο;
Αν δεν ήταν οι γιατροί της Δανίας να κάνουν το σπριντ με τον απεινηδωτή τώρα μπορεί να κάναμε άλλη συζήτηση. Τον έσωσε ο γιατρός που ήταν εκεί. Και σταθήκαμε στα έξοδο των απεινηδωτών. Και για αυτό πρέπει να ξοδέψει η πολιτεία. Και πρέπει να ξοδέψει και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Γιατροί δεν ήμαστε αλλά πάντα άμα συμβαίνει κάτι έναν γιατρό θέλουμε να δούμε πάνω από το κεφάλι μας. Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν την αποφαση να πάει η εθνική μας εκεί χωρίς γιατρό. Πάμε με τα καλά μας;»
Για τις εκλογές της ΕΟΚ;
«Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνουν οι εκλογές προκειμένου τα σωματεία να μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους για να πάμε παρακάτω το μπάσκετ. Πρέπει να γίνει ένα restart στο μπάσκετ».