Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται πως χορήγησε στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, μεγάλη δόση κεταμίνης και την σκότωσε.
Το διαβιβαστικό
«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας. Ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία. Από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία “θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία”.
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης.
Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της. Προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».
Η κατάθεση του ιατροδικαστή
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής φέρεται να υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν μάλλον ενδοφλέβια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ότι η ποσότητά της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ικανή ώστε να επιφέρει τον θάνατο ακόμη και σε έναν ενήλικα εκτιμώντας ότι η 9χρονη δεν άντεξε για περισσότερο από δέκα λεπτά πριν καταλήξει.
Κατά τον κ. Μπουζιάνη τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την τοξικολογική ανάλυση κατάφεραν να ανιχνεύσουν την ουσία. Διότι αυτή δεν είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού.
Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ωστόσο, ο κ. Μπουζιάνης δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευτεί στα άλλα δύο κορίτσια εκφράζοντας προς τους αξιωματικούς τις αμφιβολίες του.