Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρόλο που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός fuel pass 3 είπε πως «αυτή τη στιγμή τα καύσιμα είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση η τιμή τους είναι πιο κάτω από την εποχή πριν τον πόλεμο».
Με τη δήλωσή του αυτή, η κυβέρνηση βάζει φρένο στη παροχή νέου fuel pass 3 παρόλου που η χορήγηση των δύο πρώτων επιδομάτων είχαν θετική ανταπόκριση από τους πολίτες.
Παρακολουθήσεις
Φέρνοντας ως παράδειγμα μία ιστορία ο παρελθόν και ειδικότερα τον Τούρκο βουλευτή Σαδίκ που θεωρούταν πράκτορας των Τούρκων ο υπουργός μιλώντας στο Mega διερωτήθηκε: «Εάν η τότε υπηρεσία πληροφοριών έλεγε ότι αυτός πρέπει να παρακολουθηθεί, δεν θα τον παρακολουθούσαν;».
«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μπορεί για λόγους να παρακολουθεί έναν Έλληνα πολίτη» επεσήμανε. «Ποια είναι η διαφορά ενός δημοκρατικού καθεστώτος από ένα μη δημοκρατικό; Στο δημοκρατικό καθεστώς αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής και με έλεγχο» υπογράμμισε.
«Έχουμε μία Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βάσει κάποιων πληροφοριών που θα είχε, ζήτησε από τον Εισαγγελέα να επιτραπεί η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη» εξήγησε ο υπουργός.
Ο υπουργός Ανάπτυξης επίσης υποστήριξε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται νόμιμη η παρακολούθηση. Για το εάν η κυβέρνηση είναι πολιτικά εκτεθειμένη με το γεγονός των επισυνδέσων στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ότι η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου εκτεθειμένη.
«Ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον μέσα από νόμιμες διαδικασίες» δήλωσε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη (24/8) και συζητήθηκε η τοποθέτηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου διοικητή της ΕΥΠ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Η χτεσινή εμπειρία ήταν λίγο τραγική. Όταν κάποιοι βουλευτές συμμετέχουν σε μία επιτροπή για την οποία έχουν πάρει όρκο απορρήτου πριν μπουν και την ώρα που συνεδριάζει η επιτροπή έχουν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα και ζωντανή μετάδοση σε κάποιες ιστοσελίδες».
«Μπαίνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και λέει ότι παρακολουθούσα στον κύριο Ανδρουλάκη, είναι αυτές οι πληροφορίες, αυτοί οι πληροφοριοδότες… και βγαίνει αυτό και γίνεται φέιγ βολάν στην Ελλάδα σε όλα τα πρωτοσέλιδα και σε όλες της ιστοσελίδες. Εάν αυτό συμβεί θα ξαναβρεί πληροφοριοδότη η Ελλάδα;» υπογράμμισε.
«Μπορεί να έχει Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αν οι πληροφοριοδότες της γίνουν φέιγ βολάν στα σάιτ;» διερωτήθηκε.