Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τάσος Ξιαρχό είχε δημοσιοποιήσει το bullying που δέχθηκε εξ αιτίας της διαφορετικότητάς του. Τόσο η καταγωγή του όσο και η σεξουαλικότητά του στάθηκαν αφορμές για να ακούσει αρνητικά σχόλια και να εκφοβιστεί και από τους ξένους αλλά και από τον πατέρα του. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, τουλάχιστον να μην κάνει το ίδιο σε κάποιο άλλο άτομο για το οτιδήποτε. Όμως, αυτός όχι μόνο δεν αποδέχεται τον κόσμο όπως είναι, αλλά τον καταγράφει με το κινητό του και τον χλευάζει δημόσια μέσω του instagram του.
Κι εδώ έρχομαι να αναρωτηθώ ” What is this? A cross over episode?” Δεν έμαθε τίποτα από τη δική του ζωή; Δεν του δίδαξε η προσωπική του ιστορία ότι δεν ξεφωνίζουμε τους ανθρώπους για το πως είναι, το από που προέρχονται και πως θέλουν να ζουν και να ντύνονται; “Οι οριζόντιες ρίγες σαν μοτίβο σε ρούχα δεν κολακεύουν τους ανθρώπους με παραπάνω κιλά” υποστήριξε και θεώρησε σωστό να δείξει μια γυναίκα που τόλμησε να φορέσει μια τέτοια μπλούζα χωρίς να έχει αναλογίες 90-60-90. Αν ήθελε τη γνώμη του, έχω να πω εγώ, θα του την είχε ζητήσει.
Όμως ευτυχώς, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας πλέον έχουν αλλάξει και το bullying του γύρισε boomerang. Όπως ο ίδιος λοιπόν διεκδικεί το δικαίωμα να περπατάει πάνω σε ψηλά τακούνια, έτσι και ο κάθε ένας εκεί έξω είναι ελεύθερος να φοράει ότι θέλει, χωρίς να τρέμει μήπως του κόψει κλήση ο αυτοκλητος τιμωρός της αστυνομίας μόδας Τάσος #Ξιαρχό. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, το να γίνεται θύτης στο ενδυματολογικό dress code ενός ατόμου αυτός που υπήρξε θύμα ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Με αυτό που έκανε, δείχνει πως δεν έμαθε τίποτα από το bullying που δέχθηκε, ενώ έγινε ακόμα χειρότερος από τους εκφοβιστές του. Και αυτός είναι ο εντελώς λάθος τρόπος για να μεταβολίσει κάποιος την τρομοκρατία που δέχεται μακροπρόθεσμα. Είμαστε μαζί με κάθε έναν άνθρωπο που θέλει να φοράει ότι του αρέσει και όχι απέναντι.
Κάποτε είχε δημιουργηθεί σάλος με την στυλίστρια Χρυσάνθη Κιτσινέλη η οποία βγήκε σε πρωινή εκπομπή και υποστήριξε ότι οι γυναίκες με παραπάνω κιλά και κυτταρίτιδα είναι αντιαισθητικό να φορούν σορτς. Ελπίζαμε ότι δεν θα πάρει κανείς την σκυτάλη από εκείνη. Κι όμως την πήρε το μεγαλύτερο outsider, ο Τάσος Ξιαρχό, συνεχίζοντας τη σκυταλοδρομία του body shaming με δικαιολογία τους κανόνες της μόδας.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας όταν είναι μικρά είναι ο σεβασμός και η αποδοχή του πλησίον μας. Κανένας ενδυματολογικός κανόνας δεν μπορεί να καταπατήσει το ανθρώπινο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος κάθε ανθρώπου εκεί έξω. Οι κανόνες που ορίζει η μόδα βρίσκονται στην διάθεση μας εάν και εφόσον επιθυμούμε να τους υιοθετήσουμε. Και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας τους επιβάλλει.