Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στα εξής σημεία:
1. Περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου ενάντια στην οπαδική βία, κατ΄εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των UEFA/FIFΑ για το ποδόσφαιρο. Επαναφορά του “ιδιώνυμου” (απαγόρευση αναστολής & μετατροπής ποινών αδικήματων αθλητικής βίας), που όταν εφαρμόστηκε, πριν 15 έτη, τα επεισόδια μειώθηκαν 80%».
2. Εξορθολογισμός της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για τις Λέσχες Φιλάθλων τους. Με αδιάκοπους έλεγχους η ΕΛ.ΑΣ., από τις αρχές του έτους σφράγισε 31 χώρους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια (άλλες 11 περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα), προχώρησε σε 4 συλλήψεις και 11 υποβολές μηνύσεων.
3. Αναδιάρθρωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου με συγχώνευση των Super League 2 και Football League, με αυστηρά κριτήρια ανάπτυξης και βιωσιμότητας, έπειτα από διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους. Παράλληλα, συστήνονται Β’ ομάδες για ΠΑΕ της Super League που θα μπορούν να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της SL2.
4. Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και ρύθμιση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων προπονητικού επαγγέλματος. Αίρεται ο αποκλεισμός αποφοίτων ΤΕΦΑΑ από τους ποδοσφαιρικούς πάγκους.
5. Απελευθερώνονται οι μεταγραφές ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους, βάζοντας τέλος στο χρονίζον ζήτημα ομηρίας από τα σωματεία τους. Καταργείται το ηλικιακό όριο έως 35 ετών για εγγραφή ερασιτέχνη αθλητή στον ΣΕΓΑΣ, εξασφαλίζοντας άθληση χωρίς εμπόδια.
6. Εξασφαλίζεται το πλαίσιο διοργάνωσης των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, τον προσεχή Οκτώβριο. Οι πιο απαιτητικοί αγώνες πολλαπλών αθλημάτων στην Αθήνα, έπειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011, επαναφέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού.