«Η Κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο: Να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ενισχύεται συνεχώς το Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων».
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αρχηγού για το lockdown ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το εθνικό σύστημα υγείας θα καταρρεύσει». «Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται το lockdown χωρίς να το εισηγείται. Το εισηγείται; Έχει κάτι να προτείνει εκτός από το να μεταχειρίζεται αφορισμούς; Εκτός από το να προσθέτει κοινοτυπίες; Έχει να προτείνει λύσεις; Πέρα από αφορισμούς και ψέματα απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων. Μα έχουν γίνει προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Πχ στη Θεσσαλία που βρίσκεται σήμερα το 2019 οι γιατροί ήταν 1.516 και σήμερα 1.617. Οι νοσηλευτές το 2019 ήταν 3.406 και σήμερα 4.508 και οι ΜΕΘ το 2018 ήταν 46 και σήμερα 105. Ο κ. Τσίπρας μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει εφαρμόσιμα και συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς να φαίνεται ότι έχει ουσιαστική πρόταση ή πρόθεση να συνδράμει. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε περίοδο μάχης με την πανδημία», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.