Το σουβλάκι τείνει να γίνει είδος… πολυτελείας καθώς η τιμή του κοντεύει να φτάσει τα 4 ευρώ.
Οι εποχές που το σουβλάκι ήταν ένα από τα πιο γρήγορα και συνάμα φθηνά γεύματα μάλλον πρέπει να… ξεχαστούν.
Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες έχουν «πλήξει» και το αγαπημένο street food των Ελλήνων και όχι μόνο.
Πλέον η τιμή του έχει εκτιναχθεί ξεπερνώντας τα 3 ευρώ ενώ σύμφωνα με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, με το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ.
«Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Νομίζει ότι πάμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω ενώ έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%», ανέφερε ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη.