Η Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξη της στο Eurosport ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν στηρίζεται στα αποτελέσματα και την πορεία της.
Η Μαρία Σάκκαρη προχώρησε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη και έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς. Επιπλέον αποκάλυψε το κομβικό σημείο της καριέρας της.
Τι ανέφερε η Ελληνίδα τενίστρια
«Ξέρω ότι ο προπονητής μου, ο Τομ Χιλ, θέλει να γίνω περισσότερο αλαζονική. Αλλά νομίζω ότι θέλει ουσιαστικά να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου, κάτι που είναι πολύ σωστό. Δουλεύω με ψυχολόγο που πραγματικά με ξέρει και εστιάζουμε στο να βρίσκω τρόπους να χτίζω την αυτοπεποίθησή μου εκτός court, οπότε δεν στηρίζομαι στα αποτελέσματα»
«Το να φτάσω στους δύο πρώτους ημιτελικούς Grand Slam μέσα στην ίδια σεζόν ήταν απίστευτο και το να τελειώσω τη χρονιά στους τελικούς της WTA στην Γουαδαλαχάρα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά δεν συνέβη κατά λάθος. Μπορώ να πω ότι πριν από τη φετινή σεζόν, ήμουν σκληρή και αρνητική με τον εαυτό μου. Φέτος, όμως, και με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων δίπλα μου συγκεντρώθηκα στο να κάνω καλές και θετικές σκέψεις. Αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματά μου, οπότε το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου θα έλεγα με βεβαιότητα ότι είναι πολύ ωραία ιδέα.
Ήταν κάτι στο οποίο εστιάσαμε περισσότερο και η προσαρμογή της συμπεριφοράς μου οδήγησε σε σταδιακή βελτίωση. Είναι, ωστόσο, μια συγκεκριμένη στιγμή στο Roland Garros που ήταν κομβικό σημείο όχι μόνο για τη σεζόν μου, αλλά και για την καριέρα μου. Θυμάμαι ότι ένιωθα καλά για το παιχνίδι μου στο Παρίσι, αλλά το ματς με την Ελίζ Μέρτενς ήταν κλειδί. Ήταν πιθανότατα ένα από τα καλύτερά μου φετινά ματς και η νίκη μού έδωσε αυτοπεποίθηση.
Για το κομβικό σημείο στην καριέρα της
Ήταν ένα σημαντικό σημείο για μένα στην πορεία μου στο Παρίσι, όπως και ο ημιτελικός ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Είχα ματς πόιντ απέναντι στην Μπαρμπόρα (Κρεϊτσίκοβα), αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά για μένα. Πονάει ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι. Όμως, ήταν μια εμπειρία για μένα που μπορεί να με κάνει ακόμα πιο καλή και δυνατή για τη συνέχεια. Το να χάσεις ματς πόιντ μπορεί να συμβεί στον καθέναν, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αν μη τι άλλο ήταν ένα καλό μάθημα και την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία θα είμαι περισσότερο προετοιμασμένη.
Ξέρω ότι ο προπονητής μου, ο Τομ Χιλ, θέλει να γίνω περισσότερο αλαζονική. Αλλά νομίζω ότι θέλει ουσιαστικά να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου, κάτι που είναι πολύ σωστό. Οι δύο ημιτελικοί στα Grand Slam έδειξαν ότι κάνω σωστά πράγματα και αυτά τα αποτελέσματα με βοηθούν να βρω την αυτοπεποίθησή μου και να καταλάβω τι πιστεύω ότι είμαι ικανή να κάνω.
Δουλεύω με ψυχολόγο που πραγματικά με ξέρει και εστιάζουμε στο να βρίσκω τρόπους να χτίζω την αυτοπεποίθησή μου εκτός court, οπότε δεν στηρίζομαι στα αποτελέσματα. Αυτή η ισορροπία βοηθάει και είμαι σε διαδικασία να γίνομαι λίγο καλύτερη κάθε μέρα.
Για το παρελθόν του τένις και την πορεία της
Η θέση μου στην κατάταξη αντικατοπτρίζει όλα αυτά – μπήκα στο Top 10 στα 26 μου και η επιτυχία σε αυτή την ηλικία απαιτεί διαφορετικού τύπου νοοτροπία. Όταν είσαι νέα δεν φοβάσαι τίποτα, δεν σκέφτεσαι, απλά παίζεις. Στα 26 είσαι πιο ώριμος και διαχειρίζεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Γι’ αυτό όλο αυτό ήταν τόσο ξεχωριστό για μένα. Το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει μέσα στο Top-10 το κάνει ακόμα καλύτερο. Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, την οικογένειά μου, την πατρίδα μου. Είναι ωραίο πράγμα για την Ελλάδα να έχει εμένα και τον Στέφανο στην πρώτη 10άδα του κόσμου.
Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πολλούς τενίστες, οπότε ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις ένα μονοπάτι προς την κορυφή. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μητέρα μου ήταν τενίστρια αυτό με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να πετύχω στόχους μου. Είναι στο πλευρό μου από τότε που ξεκίνησα το τένις στα 6 και με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι τώρα.
Στην off-season θέλω να ξεκουραστώ και να μην κάνω απολύτως τίποτα! Δεν θέλω να ταξιδέψω πουθενά, θέλω απλά να ξεκουραστώ και μετά να κάνω τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν. Δεν έχω κάποιους συγκεκριμένους στόχους, διότι αυτή η σεζόν μου έδειξε ότι όλα είναι πιθανά. Το να γίνω μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου είναι ο μεγαλύτερος στόχος».