ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Συρεγγέλα – Μπεκατώρου: «Πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σιωπής»

Τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, τους φόβους των γυναικών να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας και τους τρόπους με τους οποίους θα ενθαρρυνθούν τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

29.01.2021 | 14:50

Η κα Συρεγγέλα ενημέρωσε την κα Μπεκατώρου για το δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων -τη γραμμή SOS 15900, τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες.

Η κα Μπεκατώρου σημείωσε πως θα στηρίξει τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει τις γυναίκες – θύματα βίας να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν την οδυνηρή τους εμπειρία.

Όπως δήλωσε η ίδια, «πρέπει να σπάσει ο «κύκλος της σιωπής» και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και κακοποίησης. Γνωρίζω πόσο οδυνηρά είναι τα τραύματα από τέτοια περιστατικά αλλά γνωρίζω επίσης ότι η αποκάλυψη και η καταγγελία τους φέρνει την επούλωση».

Από την πλευρά της η κα Συρεγγέλα ανέφερε πως «είμαστε στο πλευρό των γυναικών που υφίστανται σωματική, ψυχολογική, λεκτική ή οικονομική βία, καθώς και των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν.

Το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί «δημόσια» και όχι «ιδιωτική» υπόθεση.

Σε αυτόν τον αγώνα τα θύματα δεν είναι μόνα τους, αλλά είμαστε εδώ για να τις βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τα «τραύματά» τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους» .και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που απειλείται ευθέως με ρητορική και πράξεις από την Τουρκία. Αυτό έχει γίνει κατανοητό όχι μόνο στην Ευρώπη και τους κόλπους του ΝΑΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως αραβικά κράτη, Ισραήλ και Αίγυπτο. Η Ελλάδα, επομένως, έχει κάνει δουλειά σε διπλωματικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι θα ήταν θετικός σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, υπογραμμίζοντας: «Το θέμα δεν είναι να συναντηθούμε, αλλά να φτάσουμε καλή τη πίστη και με καλή διάθεση σε έναν κοινό τόπο αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαφορές».

Πηγή: dikailogitika

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή