ΜΠΑΣΚΕΤ

Θεόδωρος Πρισκομάτης: «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί εστία μετάδοσης» [vid]

Θεόδωρος Πρισκομάτης: O παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής μίλησε στον Over FM 104,9 για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού στην περίοδο της πανδημίας και τις ακαδημίες.

24.02.2021 | 20:59

O παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Θεόδωρος Πρισκομάτης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104,9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού στην περίοδο της πανδημίας και τις ακαδημίες. Ο κ. Πρισκομάτης αναφέρθηκε:

στη μετάδοση της πανδημίας στα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια:

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε βιώσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε κάτι, ώστε να βοηθήσουμε. Επίσης, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή και σε μια οικονομική κρίση θα έπρεπε να είναι στη πρώτη γραμμή. Δυστυχώς, ο αθλητισμός είναι κλειστός οκτώ μήνες. Πιστεύω ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επικεντρωθούμε στα αθλήματα όπου παρατηρείται υπερβολική μετάδοση και να προσέξουμε παραπάνω. Ακούμε συνέχεια ότι είναι κλειστός ο αθλητισμός γιατί είναι χώρος μετάδοσης. Εγώ δεν έχω δει καμία μελέτη η οποία να είχε δείξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Έχω προσθέσει κατά καιρούς ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί μια εστία μετάδοσης».

στην ανάγκη του ανοίγματος των ακαδημιών για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα:

«Εγώ, χωρίς να θέλω να μπλέκομαι σε επιστημονικά πεδία τα οποία δεν τα γνωρίζω, έχω πειστεί κι έχω διαβάσει ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί εστία μετάδοσης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέρσι με είχε εντυπωσιάσει που είχαμε δύο μέρες να ετοιμαστούμε και τα πράγματα ήταν οργανωμένα. Όλα τα παιδιά, και μιλάμε για ηλικίες πέντε με έξι ετών, λέγαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να τα κατευθύνουμε σωστά. Από τότε θα ήταν καλό να είχαμε ανοίξει τις ακαδημίες για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα».

στην ψυχολογική πίεση, ειδικά στα παιδιά, που είναι κλεισμένα στα σπίτια τους:

«Αν βγούμε όλοι έξω και δούμε πλατείες, θα δούμε παιδιά τα οποία “βράζουν”. Είναι πολύ λυπηρό να μην μπορούν τα παιδιά να αθληθούν. Πιστεύω ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή, τα ψυχικά οφέλη είναι σημαντικότερα από τα σωματικά διότι ο αθλητισμός βοηθάει σε ό,τι αφορά το κομμάτι της καθημερινής ψυχολογίας».

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή