Ο Πάνος Τριανταφύλλου μίλησε στον αέρα του Over FM για το γήπεδο που πήρε το όνομά του, για τις επιτυχίες του στη ξιφασκία, αλλά και για την πορεία του τμήματος του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ με αμαξίδιο, στο οποίο αγωνίζεται. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως στόχος του είναι να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι, και πως είναι μεγάλη του τιμή ένα στάδιο να παίρνει το όνομά του.
Αναλυτικά όσα είπε ο Πάνος Τριανταφύλλου:
Για το γήπεδο που πήρε το όνομά του είπε:
«Χθες ανακοινώθηκε σε μία βράβευση του Δήμου Πεντέλη πως ένα γήπεδο θα πάρει το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να πάρει κάποιος αθλητής. Είναι κάτι μεγαλύτερο από τα μετάλλια, γιατί το να πάρει το όνομά σου ένα γήπεδο μένει για μία ζωή. Είναι πολύ όμορφο γιατί ως συνήθως ονοματοδοσία γίνεται σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους και σε πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή.
Για τη προσβασιμότητα στα γήπεδα ανέφερε:
«Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα γήπεδα γιατί δεν έχω πάει σε όλα. Σε αυτά που έχω πάει κυρίως με την ξιφασκία, δεν είχα πρόσβαση. Σε καμία δεν είχα πρόσβαση σε αποδυτήρια και τουαλέτα. Κάναμε προπόνηση σε αντίξοες συνθήκες. Στα περισσότερα γήπεδα μπάσκετ, έχω προσβασιμότητα, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι ήταν και οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια. Ευτυχώς το συγκεκριμένο γήπεδο θα είναι 100% προσβάσιμο.
Για την πρόνοια που πρέπει να υπάρχει για τους ανθρώπους με αμαξίδιο, επεσήμανε:
Η προσπάθεια που κάνουμε είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή που κάνει ένας αρτιμελής αθλητής. Καλώς ή κακώς όταν υπάρχει μία κινητική δυσκολία στο να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα αγωνιστικό χώρο, θέλεις πολύ χρόνο και αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες. Εφόσον υπάρχουν και πολλοί αθλητές με κινητική αναπηρία, το σωστό είναι να υπάρχει απόλυτη πρόσβαση, ώστε να κάνουμε κανονικά τις προπονήσεις μας χωρίς να έχουμε κάτι εξτρά στο μυαλό μας.
Για το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο που συμμετέχει με τον Παναθηναϊκό ανέφερε
Στόχος μας είναι να πάρουμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικές μεταγραφές, έχουμε αποκτήσει έναν Αμερικανό και έναν Κολομβιανό. Είναι δύο πολύ καλοί αθλητές που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα, αλλά και το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα πολύ δυνατό τιμ και βήμα-βήμα θα χτίσουμε κάτι καλό.
Για τους στόχους του στη ξιφασκία, είπε:
Είναι μακρινός στόχος οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί για να φτάσεις εκεί πρέπει να πάρει την πρόκριση. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να κατέβεις σε όλους τους αγώνες είτε είναι παγκόσμια πρωταθλήματα είτε κύπελλα είτε πανευρωπαϊκά και να μαζέψεις την απαραίτητη βαθμολογία, προκειμένου να είσαι στους 12 καλύτερους του κόσμου. Έτσι θα τα πηγαίνω όλα βήμα-βήμα γιατί αυτό έχω μάθει στη ζωή μου από τον αθλητισμό. Όταν πάρω την πρόκριση, ο στόχος μου ο καθαρός να είναι ένα μετάλλιο στο Παρίσι και πόσο μάλλον το χρυσό.
Για το αν έχει μπει στο μυαλό του να επιλέξει ανάμεσα σε μπάσκετ και ξιφασκία, εξήγησε:
Όσο μου επιτρέπει η ηλικία μου και η φυσική μου κατάσταση θα κάνω και τα δύο μαζί. Κάποτε έλεγα ότι θα σταματήσω τη ξιφασκία μέχρι να καταφέρω να πάρω ένα παραολυμπιακό μετάλλιο. Πήρα το πρώτο μου ασημένιο στο Ρίο και μετά πείσμωσα να πάρω το χρυσό στο Τόκιο. Πήρα τελικά το χάλκινο και τώρα πεισμώνω να πάρω το χρυσό στο Παρίσι. Από εκεί και πέρα πρέπει να βοηθάει και φυσική κατάσταση. Βλέποντας και αναγνωρίζοντας τους αντιπάλους βλέπω και την εξέλιξη που θα έχω στο κάθε άθλημα. Δεν μπορώ να πω από τώρα τίποτα και δεν μπορώ να απορρίψω κάτι. Νομίζω πως όταν αποχωρήσω από τον ατομικό αθλητισμό, ίσως κρατήσω το μπάσκετ, γιατί προσφέρει σε έναν αθλητή με αναπηρία πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Για το ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά που του έχει προσφέρει ο αθλητισμός, ανέφερε:
Δεν το βλέπω ως χαρά, αλλά ως διέξοδο. Κάθε φορά που κάνω προπόνηση δεν έχω σκεφτεί τίποτα άλλο που συμβαίνει στη καθημερινότητά μου είτε πρόβλημα με τη δουλειά είτε με την οικογένεια, είτε με τον ή τη σύντροφο. Όπως και τα συναισθήματα που σου δίνει μία επιτυχία