Για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ενημερώνουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr. για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ενημερώνουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Πριν τέσσερις ημέρες είχα την τύχη να έχω μάθημα στους τελειόφοιτους της Ιατρικής. Είχαν όλη χαρά που επέστρεφαν. Ήταν όλοι εμβολιασμένοι, συνειδητά υπεύθυνοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν.
Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων 12 με 17 ετών αποτελεί θέμα συζήτησης. Με την ενεργό συμμετοχή των παιδιάτρων αρκετά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε λαθεμένες απόψεις όπως ότι μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξή τους.
Οι λαθεμένες αντιλήψεις με την επικοινωνία. Μπορεί να δρομολογήσουν την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης για μικρότερες ηλικίες. Δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μια μέρα. Να συνεχίζονται οι εμβολιασμοί χωρίς να αναβάλλονται. Πολλοί εμβολιασμοί έγιναν ή δεν έχουν γίνει από το άγχος το υπερβολικό για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, πρόσφατα δημοσιεύτηκε μελέτη από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ για το χρονικό διάστημα Δεκέμβρης 2020 – Φεβρουάριος 2021, συμμετείχαν άτομο με ιστορικό αλλεργίας. 5% είχαν προϋποθέσεις για αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 98% των ατόμων αυτών δεν είχε καμία αντίδραση. Το 1% ήπια αντίδραση, 0,7% αναφυλακτικού τύπου. Η συχνότητα που καταγράφεται για τα mRNA, 4,7 περιπτώσεις στο 1.000.000. Αποτυπώνει τον κίνδυνο σε πραγματικές συνθήκες.
Φαίνεται ότι υπήρχε και υπάρχει μια υπερεκτίμηση των αλλεργικών αντιδράσεων.
3η Δόση Εμβολιασμού
Τρίτη δόση: «Η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης, σε ανοσοκατεσταλμένους και σε άνω των 60 ετών. Η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι 6 ως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης τόσο από μελέτες που έχουν γίνει στη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, δείχνουν ότι και άλλες ομάδες πληθυσμιακές μπορεί να προτεραιοποιηθούν. Οι υγειονομικοί εκτίθενται κατ’ εξοχήν στη λοίμωξη από τον ιό και από μελέτες ανοσιακές έχουν βρεθεί η βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων ιδιαίτερα μετά τη μετάλλαξη Δέλτα. Δημοσιεύτηκε άρθρο για την επανεμφάνιση λοίμωξης σε πλήρως εμβολιασμένο».