Αυτό αποκαλύπτεται προς ώρας σε δημοσίευμα των NY Times. Το οποίο λέει ότι θα γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα δημιουργηθούν ανώτατα όρια αποδοχών. Αυτό είναι εφάμιλλο του salary cap που εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ.
Το σενάριο αυτό έχει ως σκοπό να βάλει φρένο στις μεγάλες ομάδες να αγοράσουν τα καλύτερα ταλέντα ξοδεύοντας αλόγιστα ποσά.
Από εδώ και πέρα οι δαπάνες που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο δεν μπορούν να ξεπερνούν το 70% του εισοδήματος τους.
Ο Τσέφεριν συζητούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια την επιβολή salary cup. Ως τρόπο αντιμετώπισης του αυξανόμενου χάσματος πλούτου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο η UEFA αντιμέτωπη πλέον με την πολυπλοκότητα του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου. Και την έντονη αντιπολίτευση έχει εγκαταλείψει την έννοια του σκληρού ανώτατου ορίου και σύμφωνα με άτομα που είναι κοντά στον πρόεδρο της UEFA συμβιβάστηκε με μια πρόταση που — μετά από μια περίοδο εφαρμογής τριών ετών — θα απαιτούν από τις ομάδες να διατηρούν τις δαπάνες τους σε μια αυστηρή αναλογία.
Οι κανόνες θα προστεθούν στο βιβλίο κανόνων της UEFA μετά από ψηφοφορία του εκτελεστικού συμβουλίου της στις 7 Απριλίου. Οι συζητήσεις για την αλλαγή των κανονισμών επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Όταν τα κλειστά γήπεδα και οι εκπτώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκάλεσαν οικονομική δυσφορία σε μεγάλες και μικρές ομάδες.