«Βόμβα» Παγώνη: Με τα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, στα όριά τους, η πρόβλεψη από τη Ματίνα Παγώνη πως μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους μόνο ίλιγγο προκαλεί.
Με τα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, στα όριά τους, η πρόβλεψη από τη Ματίνα Παγώνη πως μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους μόνο ίλιγγο προκαλεί.
Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (23.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενη στην επιστράτευση είπε ότι δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες ή μη γιατροί ούτε συνδικαλιστές. Και μετά… «έριξε» τη «βόμβα» για τους διασωληνωμένους.
Υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας πως «τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;».
Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είπε πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση».
Η Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς, είπε, όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.
Για την επίτευξη της ανοσίας η κα Παγώνη είπε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι» και χαρακτήρισε τον Ιούλιο «ορόσημο» για την ανοσία».
Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα. «Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση.»
Στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ μίλησε και η Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη από το νοσοκομείο Σωτηρία. Όπως είπε, οι μονάδες είναι γεμάτες και οι κλίνες αδειάζουν και ξαναγεμίζουν.
Υπάρχουν, πρόσθεσε, ασθενείς 50-68 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που έχουν διασωληνωθεί. Για τις εισαγωγές είπε ότι είναι πολλές, αλλά παρατηρείται μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες.
«Υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται την κατάστασή τους και έρχονται στο παρά 5», σημείωσε.
Όσον αφορά στην επιστράτευση των γιατρών τόνισε πως «χρειαζόμαστε χέρια. Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες».