O Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έστω και με καθυστέρηση 18 μηνών… μπήκε στο αεροπλάνο για Αθήνα και Ολυμπιακό. Άλλωστε οι “ερυθρόλευκοι” τον ήθελαν όταν ακόμη έπαιζε στην νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ, πριν ακόμη προτιμήσει να πάει ως ελεύθερος στην Γουότφορντ (Δεκέμβριο του 2020).
Το όνειρό του Δανού βέβαια ήταν να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά παρότι κέρδισε με την “σφήκες” την άνοδο δεν τον κράτησαν και τον έστειλαν στην (τυχερή) Νότιγχαμ Φόρεστ δανεικό. Έμεινε δηλαδή Τσάμπιονσιπ και την περασμένη σεζόν, πανηγυρίζοντας όμως, δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, έχοντας και καταλυτική συμβολή στο κατόρθωμα των “κόκκινων”.
Ο Ζινκερνάγκελ πάντως μάλλον κρίθηκε κι από τους ανθρώπους της Φόρεστ πως δεν είναι για πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, διαφορετικά θα τον αγόραζαν από την Γουότφορντ και θα τον κρατούσαν στην Νότιγχαμ, δεν θα ερχόταν στον Ολυμπιακό (κοινής ιδιοκτησίας, Μαρινάκης γάρ).
Στους Πρωταθλητές Ελλάδας και στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς – που τον ήθελε σαν τρελός – ο Ζινκερνάγκελ αναμένεται να εξελιχθεί σε… πολυεργαλείο που θα κάνει την διαφορά, όπως δηλαδή και την περασμένη σεζόν στα χέρια του Κούπερ, ως παίκτης της Φόρεστ!
Για του λόγου του αληθές: στην Νότιγχαμ έπαιξε σε πέντε (5) διαφορετικές θέσεις. Μακράν τις περισσότερες ως 10άρι (25 συμμετοχές), μετά ως αριστερός εξτρέμ (11 ματς), δεξιός εξτρέμ (7 ματς), περιφερειακός επιθετικός (3 ματς) αλλά και σέντερ φορ (4 ματς). Απολογισμός συνολικός 50 συμμετοχές – 3420′ – 7 γκολ – 10 ασίστ – 8 κίτρινες κάρτες.
Η χρηματιστηριακή αξία του Ζινκερνάγκελ είναι 3.000.000 ευρώ και έχει κάνει limit up. To transfer fee που θα πληρώσει ο Ολυμπιακός στην Γουότφορντ ουσιαστικά θα είναι το πρώτο σοβαρό ποσό στην μέχρι τώρα καριέρα του Δανού αφού το προηγούμενο ήταν οι 200.000 ευρώ αγορά της Μπόντο Γκλιμτ από την Σοντερίσκε! Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Γουότφορντ να εισπράττει κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.
Και κάτι τελευταίο : ο Ζινκερνάγκελ δεν άνηκε στην Νότιγχαμ, δεν ήταν δηλαδή εύκολη περίπτωση. Και θα κοστίσει αρκετά χρήματα ενώ υπήρχαν κι άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες εκτός της Μπεσίκτας (ΚΠΡ, Σουόνσι, Μπέρνλι). Αν δεν ήταν η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως δεν είχε γίνει η γνωριμία με την κοινή ιδιοκτησία Φόρεστ και Ολυμπιακού, δύσκολα ο Δανός θα δεχόταν να έρθει στην Ελλάδα.
Τέλος, μεγάλη ήταν και η συμβολή σε αυτό του ατζέντη του , Πίνι Ζάχαβι (και του γιού του). Δεν είναι τυχαίο βέβαια – έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του στην μεταγραφή του – πως ο Ζινκερνάγκελ είναι «ομόσταβλος» του Πέδρο Μαρτίνς στο τοπ Γραφείο του Ζάχαβι.